KLF orker det godt – gør du?

0
928

Kommentar til chefredaktør Henri Nissens leder i Udfordringen 7. maj, af generalsekretær i KLF, Kirke & Medier Mikael Arendt Laursen.
Det var med en del forundring, jeg forleden læste Henri Nissens leder i Udfordringen af 7. maj. Her skriver han om satireprogrammet Laika på P1 og deres aftenbøn, hvor en bandende person klagede sig til Gud. Henri Nissen kaldte det blasfemi og skrev, at ”vi er blevet så vant til den slags, at ikke engang KLF, Kirke & Medier orker at reagere.” Men her taler han mod bedre vidende.
KLF, Kirke & Medier har siden 27. marts været i dialog med DR’s radiochef Tor Arnbjørn og den ansvarlige programmedarbejder om netop P1-programmet Laika. Vores henvendelse til DR er sket på baggrund af enkelte reaktioner fra vores medlemmer. De har nemlig også bemærket, at programmet tilsyneladende har et særligt horn i siden på kristne. Derfor har de via vores hjemmeside og app sendt en reaktion til KLF, Kirke & Medier, som vi har brugt som udgangspunkt for vores kontakt til DR.

Tyngde giver taleret

Sådan arbejder vi nemlig i Danmarks største lytter- og seerorganisation; vi modtager en reaktion fra et medlem eller en anden kritisk mediebruger, og så retter vi henvendelse til rette vedkommende medie. Det giver sig selv, at vi har brug for så mange øjne og ører som muligt, hvis vores arbejde skal have tyngde. Hvis der skal være noget vægt bag vores henvendelse til Tor Arnbjørn om Laika kræver det, at vi er mange, der reagerer.
Tyngde giver taleret. Jo flere reaktioner, vi får, des højere kan vi råbe, og des tungere vejer vores stemme i dialogen med medierne.
Derfor kan jeg kun opfordre Henri Nissen til at udnytte de muligheder, der findes lige foran ham. KLF, Kirke & Medier har både en hjemmeside og en app, der på ganske glimrende vis giver kritiske mediebrugere muligheden for at kommentere på radio- og tv-programmer. Jeg er sikker på, at hvis Henri Nissen tog sig tid til at sende os en reaktion, så vil også han opleve, at KLF, Kirke & Medier er en aktiv forening, der tager den slags henvendelser alvorligt.
Vi orker nemlig godt at protestere og kæmpe for anstændige medier og for et naturligt indhold af kristendom i medierne. I mit stille sind fristes jeg til at spørge, om Henri Nissen også orker det? I så fald er vi kun en reaktion væk.
Læs Henri Nissen leder i Udfordringen 7. maj.
 
 

Tidligere artikelGlæde over ny dramaserie om tro på DR
Næste artikelReagér på din medie-høfeber