KLF: Godt at religionskritik sætter Gud på dagsordenen

0
855

DR bør ikke begrænse den enkelte medarbejders hjertetale. Heller ikke Adam Holm, der skrev kronik imod religion. For kritik starter debat, og debat er grundlag for demokrati.
klf-eva
Begrænser Danmarks Radio deres journalist, Adam Holm, begrænser de sig selv! Det mener KLF, Kirke & Medier som reaktion på, at Adam Holm har fået en påtale af DR Nyheders ledelse. Anledningen er, at Adam Holm kaldte religion for ”en narresut” i en religionskritisk kronik i Politiken.
Må DR’s journalister da ikke bruge deres personlige ytringsfrihed?
KLF, Kirke & Medier mener, at DR bør værne om den enkelte medarbejders ytringsfrihed, men samtidig bede den enkelte gøre det klart, når han eller hun udtaler sig privat! Samtidig kan vi kun opfordre DR til at ansætte en mangfoldighed af medarbejdere, som afspejler en mangfoldighed af livshistorier og livsprincipper. Så det ikke bliver en samling religionskritikere der er ansat i vores alle sammens public service station.
Måske er Adam Holms religionskritiske kronik et symptom på, at DR ikke tør tage religionsdebatten op. Skal man virkelig som medarbejder snige sig ud om natten, for at få debatten sat i gang? Og dermed sætte sit eget arbejdsliv på spil, for at gøre det, der burde fungere normalt i et demokrati som det danske… Vi danskere er jo ikke bange for at tilkendegive vores holdninger, selvom det betyder had og forfølgelse.
Har vi så som samfund i dag mistet den rummelighed, som er grundlovssikret for den enkelte? Kan DR som organisation tillade sig at røre ved den personlige ytringsfrihed, uden at det får store konsekvenser for vores demokratiopfattelse? Er det DR’s opgave at begrænse den enkeltes ansattes hjertetale?
Så lad os dog, tale om tro, om håb og om kærlighed! Lad os tale om det evige liv! Så lad os dog tale om den Jesus, som led for os alle! Han er jo hovedinspiratoren for det samfund, vi har i dag.
I KLF, Kirke & Medier jubler vi over, at Gud, Jesus og det evige liv er kommet på dagsordnen, og vi håber at mange vil blive inspireret til at deltage i debatten, høj som lav.
Eva Jeyasingham
medlem af KLF, Kirke & Mediers Landsstyrelse

Tidligere artikelGift ved første blik mislykkedes
Næste artikel70 års jubilæum i Dalby

EFTERLAD ET SVAR

Skriv din kommentar

Skriv dit navn her