KLF giver Buketten til DRs kulturdirektør Henrik Bo Nielsen

DRs kulturdirektør Henrik Bo Nielsen lever og ånder for kultur og har en særlig svaghed for de mere smalle stofområder, ikke mindst de kirkelige programmer. Derfor belønnes han nu med Buketten fra KLF, Kirke & Medier.

0
868

Se i videoen ovenfor hvordan det gik for sig, da KLFs generalsekretær Mikael Arendt Laursen afbrød et møde mellem DRs generaldirektør Maria Rørby Rønn og DRs kulturdirektør Henrik Bo Nielsen for at overrække sidstnævnte Buketten fra KLF, Kirke & Medier.


Henrik Bo Nielsen er ikke det mest kendte ansigt for mediebrugerne, da han primært arbejder bag kulisserne med ansvar for kultur, børn og unge. Men for KLF, Kirke & Medier er Henrik Bo Nielsen en særdeles central person i dialogen med DR, forklarer Mikael Arendt Laursen, generalsekretær i KLF, Kirke & Medier:

– Dialogen med Henrik Bo Nielsen er enkel og ærlig. Hans tilgang til dialogen er præget af stor nysgerrighed indlevelse og forståelse. Henrik Bo Nielsen er ikke en, der løber om hjørner med andre. Han er ordholden, kan se en sag fra flere sider og er optaget af, at man kan se hinanden i øjnene efter ethvert møde, uanset hvilket emne der er blevet vendt, siger Mikael Arendt Laursen som begrundelse for, at Henrik Bo Nielsen modtager Buketten.

KLFs generalsekretær tilføjer:

– Når man taler med DRs kulturdirektør Henrik Bo Nielsen mærker man, at kulturstoffet betyder virkelig meget for ham – og herunder også trosstoffet.

Henrik Bo Nielsen mener, at trosstoffet passer godt ind i DRs public service-opgave og de tre begreber, som sætter rammerne for DR: demokrati, kultur og fællesskaber.

– Det gør det, fordi mange mennesker har et forhold til, at der er andet end dagen og vejen, der skal hænge sammen. Tro har altid optaget mennesker, og derfor er det sådan set ikke så vigtigt, hvad der står i en public service-kontrakt på dette punkt, fordi kristendommen er en naturlig del af det at fungere i Danmark.

For Henrik Bo Nielsen er KLF, Kirke & Medier en vigtig medspiller i DRs arbejde:

– I ser noget, som jeg ikke ser. Når vi prioriterer midler og lukker programmer, så kan man mærke, at ildsjæle bliver kede af det. Derfor får den en anden betydning, end at man bare sidder med nogle byggeklodser. Det er det, som organisationer som jeres kan.

Hvad betyder det for dig at få Buketten fra KLF, Kirke & Medier?
– Selv om jeg prøver at skjule det, er jeg jo et menneske, der er forfængelig og også gerne vil lykkes med mine ting, så derfor bliver jeg super glad og synes, det er dejligt, lyder det fra Henrik Bo Nielsen.

Tidligere har blandt andre Adam Price (DR), Kernen (TV 2), Genstart (DR) og Bibelen Leth fortalt (P1) modtaget Buketten fra KLF, Kirke & Medier.

Tidligere artikelSVT sender Lucia-koncert fra slotsruin
Næste artikelJulens 10 bedste oplevelser i radio og tv

EFTERLAD ET SVAR

Skriv din kommentar

Skriv dit navn her