KLF giver Buketten til Borgen og Adam Price

4. sæson af tv-serien Borgen, der blev sendt på DR1 i foråret, er fuld af advarsler: Både af storpolitisk karakter og for det enkelte individ. For seriens evne til både at underholde og spejle vores egen historie, selvopfattelse og kultur, belønnes manuskriptforfatter Adam Price med Buketten fra KLF, Kirke & Medier.

0
1406

Mange danskere ved, at Birgitte Nyborg er tidligere statsminister og ihærdigt søgende efter magt og indflydelse. Vel at mærke i Borgens fiktive univers, skabt af manuskriptforfatter Adam Price. For tv-serien Borgen belønnes han derfor med Buketten fra KLF, Kirke & Medier.

– Dansk drama er en af grundpillerne i vores forståelse af, hvad public service er og skal være. Med dansk drama sætter vi vores egen historie, selvopfattelse og kultur i fokus og ser dermed på os selv og vores samtid på en særlig måde. Adam Price har om nogen formået at ramme ikke bare tidsånden men også nerven i den danske selvforståelse med sin dramaserie. Vi får lov til at spejle os selv i skærmen på godt og ondt – senest i fjerde sæson af Borgen på DR, siger Mikael Arendt Laursen, generalsekretær i KLF, Kirke & Medier, som begrundelse for at give Buketten til Borgen og Adam Price.

Foto: Mikael Arendt Laursen

Med Borgen håber Adam Price dels at give seerne et indblik i politik og magtstrukturer og dels at udfordre seerne med nogle grundlæggende spørgsmål:

– Nyborg er i 4. sæson nået derhen, hvor hun sætter lighedstegn mellem magten og sin personlige identitet. Det er et farligt lighedstegn at sætte i sit liv. Hvis du pludselig er blevet det samme som magten – hvis din position er din identitet, så har du ikke råd til at miste den, for så mister du dig selv. Det er det vigtigste, vi kan sige med denne sæson. Pas på med at gøre din position til din væsentligste grund til at være til, til din identitet. Det skal den ikke være. Det må være kærligheden til dem du holder af. De menneskelige relationer.

Hvorfor har du lavet en serie om netop politik?

– Politik er fascinerende, fordi det er spillet om magten, kommer det uden tøven fra manuskriptforfatteren, som fortsætter:.

– Politik og magtstrukturer har altid interesseret mig. Hvis vi kigger på, hvad drama egentlig er, så er det et møde mellem viljer. Og i Borgens tilfælde er det viljer, der har forskellige, politiske projekter og derfor støder sammen.

Hvad betyder det for dig at få Buketten fra KLF, Kirke & Medier for arbejdet med denne sæson af Borgen?
– Det er en meget, meget fin anerkendelse af vores alle sammens arbejde. Så jeg har tænkt mig at vifte Buketten i alles retning. Til alle dem, der har været med til at lave denne her nye sæson. Det er altid dejligt, at få sit arbejde værdsat, så tusind tak for det, slutter en glad Adam Price.

Tidligere har blandt andre Kernen (TV 2), Genstart (DR) og Prins Joachim (DR K) modtaget Buketten fra KLF, Kirke & Medier.

Tidligere artikelSofie Østergaard bliver ny vært for tv-gudstjenesten
Næste artikelHvorfor kaster Politiken skidt på en dokumentar om en kirke?