KLF giver Buketten til Bibelen Leth fortalt

Er P1-programmet ”Bibelen Leth fortalt” misinformation om Bibelen eller propaganda for folkekirken? Begge dele er programmet blevet skudt i skoene, som nu belønnes med Buketten fra KLF, Kirke & Medier for at sætte Bibelen i et både kritisk, positivt og nysgerrigt lys.

0
1527

Lauge Hendriksen fortæller, at han længe havde haft lyst til at læse Bibelen, og da Kristian Leth var med på en samtale om Bibelens mange fortællinger, var radioprogrammet ”Bibelen Leth fortalt” født.

– Jeg er er ikke vokset op i et kristent hjem, og jeg er hverken døbt eller konfirmeret. Så jeg har set på Bibelen lidt udefra og været lidt kritisk i forhold til, at der er nogen, der skulle have en mening med den her bog, fortæller  Lauge Hendriksen, men fortsætter:

– Gennem programmerne hjælper Kristian mig til at forstå, at videnskab og tro ikke er to modsatrettede ting, der nødvendigvis skal gå i clinch med hinanden.

Kristian Leth er på den anden side meget mere fortrolig med Bibelen:

– Bibelen er både et aftryk af en tid og en indkapsling af helt utroligt mange traditioner, der stadig rører sig i dag. Det er jo skreven tekst, der står nogenlunde uforandret og dermed er et blik tilbage i tiden. Men Biblen er også et levende dokument. Den bliver ved med at blive genfortolket og udlagt, og på den måde bliver den en form for foranderlige plantegning over, hvordan vi egentlig bygger et samfund op. Jeg oplever en virkelig dyb, lidenskabelig fascination af det her dokument, som indeholder så meget af os, om vi har læst det eller ej, reflekterer Kristian Leth.

Kristian Leth (t.v.) og Lauge Hendriksen fra P1-programmet Bibelen Leth fortalt modtager Buketten fra KLF, Kirke & Medier.

Mikael Arendt Laursen, generalsekretær i KLF, Kirke & Medier, forklarer, at Bibelen Leth fortalt modtager Buketten for programmets positive og nysgerrige tilgang til Bibelen:

– I programserien Bibelen Leth fortalt tager forfatter Kristian Leth og journalist Lauge Hendriksen fat i en lang række fortællinger fra både Det Gamle Testamente og Det Nye Testamente for at forsøge at forstå, hvad disse gamle tekster egentlig kan sige os i dag. Samtalerne mellem de to er fyldt med undren og nysgerrighed samtidig med, at der er en respekt for Bibelens betydning, selvom begge ser på den med positivt kritiske øjne. Vi giver Buketten til de to værter for deres fokus på, at Bibelen er vigtig at forholde sig til, og deres tanker om, at den stadig præger både troende og skeptikere i dagens Danmark.

Hvad betyder det for jer at få Buketten fra KLF, Kirke & Medier?
– Jeg er beæret! kommer det spontant fra Lauge Hendriksen.

– Det er dejligt, at I anerkender det, og jeg er meget stolt over, at vi også favner bredt med programmet.

– Ja, jeg er så utrolig glad for det, og jeg ved jo, hvor engagerede I er, supplerer Kristian Leth.

Tidligere har blandt andre Adam Price (DR), Kernen (TV 2), Genstart (DR) og Prins Joachim (DR K) modtaget Buketten fra KLF, Kirke & Medier.

Tidligere artikelKLFs landsmøde har valgt en ny landsstyrelse
Næste artikelPhillip Faber er modtager af Hæderslegatet 2022

EFTERLAD ET SVAR

Skriv din kommentar

Skriv dit navn her