KLF giver Buketten til Adam Holm og Eva Selsing

Med Adam & Eva på DR K vil de to debattører Adam Holm og Eva Selsing tage fundamentale etiske udfordringer op. Det gør de så godt, at de modtager Buketten fra KLF, Kirke & Medier.

0
4027

Hvor tages debatten om de forhold, som vi måske tager for givet, men som der kan være forskellige holdninger til? Det sker i programmet Adam & Eva, hvor debattørerne Eva Selsing, der er kristen, og Adam Holm, der er ateist, tager fat på de grundlæggende etiske problemstillinger.
De har blandt andet debatteret utroskab, abort, aktiv dødshjælp og selvtægt.
– Vi lever i en verden fuld af dilemmaer og bliver af og til udfordret på vores overbevisninger. Måske troede vi, at verden kun kunne ses fra én side. Måske havde vi bare låst os fast på en holdning, uden helt at have overvejet hvorfor. Adam & Eva sætter fokus på en lang række etiske dilemmaer og gør os klogere på os selv og hinanden. Det er et godt initiativ, og derfor belønner KLF, Kirke & Medier værterne Eva Selsing og Adam Holm med Buketten, siger Mikael Arendt Laursen, generalsekretær i KLF, Kirke & Medier.

Foto: Henrik Lundahl Revshøi

Eva Selsing er glad for at være med i et program, som går et spadestik dybere – end der er plads til i den aktuelle debat.
– Der er mange af de klassiske dilemmaer, som vi tager for givet. Vi glemmer, at der altid ligger problemstillinger bag, som har meget alvorlige og vidtrækkende menneskelige konsekvenser, forklarer Eva Selsing og tilføjer:
– Alligevel kommer mange af os på et eller andet tidspunkt til at forholde os til mange af dem. Og jo mere vi kan få nuancerne frem, desto bedre og klogere tror jeg, vi kan håndtere problemstillingerne.
Adam Holm forklarer, at han udmærket godt ved, at de to er uenige om ”ét og alt i en politisk og kulturel sammenhæng”, men oplever diskussionen som meget relevant alligevel.
– Det sker jo, at man bliver konfronteret med et synspunkt, der gør indtryk og provokerer en til at anskue tingene på en anden måde. Det har været gavnligt for mig at lytte til et menneske, som ikke befinder sig i det samme ekko-kammer som jeg selv.
Foto: Henrik Lundahl Revshøi

Hvad betyder det for jer, at KLF, Kirke & Medier belønner jer med en buket?
– Jeg er meget glad for det! udbryder Eva Selsing med et stort smil.
– Det er virkelig skønt at vide, at ens arbejde bliver set og anerkendt. Det betyder meget!
– Den er jeg oprigtigt glad for, tilslutter Adam Holm sig.
– Jeg tænker dog, at når en erklæret ateist kan komme så langt som til at få en erkendtlighed fra KLF, Kirke & Medier, så er der håb forude.
Tidligere har blandt andre Lea Korsgaard (Zetland), Steffen Jensen (TV 2), Silja Okking (DR Ramasjang) og Søstrene Bisp (dk4) modtaget Buketten fra KLF, Kirke & Medier.

Tidligere artikelTV: Eva Selsing fra Adam & Eva: Vi er et debatterende folk
Næste artikelMagasin 3 – 2019