KLF-formand: Nogen må råbe vagt i gevær

0
1263

Britta Eckhardt er sygeplejerske med stort engagement i foreningslivet. Som netværksformand i KLF NORD kæmper hun for godt sprog og kristen tro i medierne. Nogen må gøre noget, ellers rinder det ud i sandet, mener hun.
Af Svend Løbner
Smil, glæde og overskud. Sådan bliver man mødt af Britta Eckhardt, der både er sygeplejerske og bestyrelsesmedlem i flere foreninger. Samtidig er hun formand for KLF Netværk Nordjylland.
– Det er en vigtig sag. For hvis ingen gør medierne opmærksom på sprogetik og kristendom, rinder det ud i sandet, siger hun.
Vi mødte den energiske netværksformand på en café i Brønderslev. Britta har været med i KLF, Kirke & Medier, siden hun var helt ung, og i en årrække var hun med i bestyrelsen i lokalforeningen i Tårs. Her bor hun sammen med sin mand Tage og kører landevejene tynde for at være med i alskens foreninger og kæmpe for KLF, Kirke & Mediers mærkesager.
– Jeg synes, det er så vigtig en sag at kæmpe for, siger hun og uddyber: – Sproget i medierne bliver værre og værre, især i radioen. Jeg synes, det er kammet helt over med den måde, man taler på i radioen og på tv, især i ungdomsprogrammerne. Det er som om, det er blevet ’in’ bare at snakke grimt!
Åndehul i æteren
Det er vigtigt at stå sammen i KLF for at modvirke den negative tendens, mener Britta:
– Den eneste måde, man kan ændre noget på, er ved at reagere. Og jeg ved, at KLF bliver hørt i medierne. Vi bliver respekteret og lyttet til, siger hun.
Britta blev vred, da DR var ved at skære ned på trosstoffet. Radiogudstjenesten ville de også lukke, fortæller hun.
– Så tænkte jeg: Nej, nu må vi gøre noget. Nu må vi protestere! Ligesom vi gjorde med Morgenandagten, da vi samlede underskrifter for at bevare andagten som et åndehul i æteren alle hverdage.
Britta arbejder som hospicesygeplejerske på Hospice Vendsyssel i Frederikshavn. Udover det frivillige arbejde i KLF er hun også med i bestyrelsen for Dansk Kristelig Sygeplejeforening (DKS) og Kristendemokraterne i kommune-, regions- og hovedbestyrelsen. Og så er hun besøgsven og kontaktperson for flere flygtningefamilier.
Hvordan får du tid til det hele?
– Jeg får ikke tiden; jeg tager den! Og det giver mig energi at gøre noget for andre, siger hun, og så kommer sygeplejersken op i hende:
– Jeg tror, at stress kommer af, at man ikke kan lægge ansvaret fra sig og over på Gud. Hvis man hele tiden tror, man skal gøre alt i kraft af sig selv; det magter man jo ikke.  Og så går man ned med stress.
Tæt på medier i hverdagen
Hvad får en sygeplejerske, som er optaget af det nære, omsorgen for det enkelte menneske, til at engagere sig over det store og landsdækkende arbejde, som KLF står for?
– Men det er jo også nært, hvordan man bruger medierne. For hvordan ser vi tv, hvordan bruger vi de sociale medier? Vi bruger jo medierne i det daglige, og det er vigtigt, at vi også bruger dem etisk rigtigt.
– Hvis ikke der var nogen, der gjorde opmærksom på det dårlige sprog i medierne eller nødvendigheden af at have programmer om tro og kristendom, så ville der ikke ske noget. Der er nødt til at være nogen, der råber vagt i gevær.
Kan man ikke bare gøre det direkte? Hvorfor en forening som KLF?
– Jo, mange henvender sig også direkte til DR og TV 2, men når alle med samme holdning reagerer samlet, bliver medierne opmærksomme på vores overbevisning. Vi får en stemme, og sammen råber vi højere.
Skriver læserbreve
Britta Eckhardt og KLF Nord skriver læserbreve i områdets lokalaviser og har også oprettet en Facebook-gruppe, hvor de deler aktuelle artikler og fortæller om netværkets aktiviteter.
Tror du, at et læserbrev i Nordjyske betyder noget?
– Vi gør i hvert fald befolkningen opmærksom på vores mærkesager, og så kan det være, at der kommer flere og slutter sig til vores synspunkt og vores netværk.
Britta Eckhardt arbejder også selv målrettet på at få flere medlemmer i KLF.
– Jeg giver magasinet Kirke & Medier til folk i min kirke og fortæller dem, hvilken forskel KLF gør. Vi inviterer også til forskellige arrangementer. Vi spurgte for eksempel DR Nordjylland, om vi måtte komme ind og se DR og høre, hvordan de opbygger en udsendelse. Og så var vi med i projektet ”I sandhedens tjeneste”, der går ud på at informere de unge om, hvordan de begår sig på de sociale medier, at de ikke skal sluge alting råt, og at de skal tænke over, hvordan de kommunikerer med hinanden på Facebook, sms og mail.
Hvad vil du inspirere de andre KLF-netværk med?
– Det handler først og fremmest om at få synliggjort KLF. Vi har 700 på medlemslisten hos os, og der er mange ældre. Jeg vil inspirere både vores og andre netværk ud over landet til at få de unge i tale. De er flittige mediebrugere og kender mediernes muligheder og begrænsninger. De skal bare engageres for den gode sag, slutter Britta Eckhardt.

Tidligere artikelDrop meningsmålinger op til kommunalvalget
Næste artikelHvad indebærer det at skære 25 procent af DR?