KLF byder DR’s ny dramachef velkommen

0
1032

– Drama formidler værdier og er derfor vigtig public service, lyder det fra generalsekretær Mikael Arendt Laursen i velkomsten til DR’s ny dramachef Christian Rank.
39-årige Christian Rank bliver ny dramachef i DR fra den 1. februar 2018. Christian Rank er uddannet filmproducer fra Den Danske Filmskole i 2005, og kommer fra en stilling som ’executive producer’ hos TV 2 Fiktion. Christian Rank har også fra 2010 til 2014 produceret to af DR’s dramaserier – sæson 1 af ’Arvingerne’ og sæson 1 og 2 af ’Lykke’.
– I en tid, hvor vi oplever en eksplosion i mængden af tv-serier fra både ind- og udland, er det væsentligere end nogensinde før at sikre, at DR fortsat kan bidrage med originale og vedkommende fiktionsfortællinger, der spejler og diskuterer vores fælles liv og samfund på relevant og underholdende vis, siger Christian Rank.
Han bydes velkommen til den nye stilling af KLF, Kirke & Medier:
– Vi byder Christian Rank velkommen som ny dramachef – og glæder os over, at Rank anser DR’s dramaproduktioner som vigtig public service. Jeg er helt enig: Drama er underholdende og sætter fantasien i sving. Netop derfor er drama en vigtig værdiformidler. Så vi glæder os til, at DR fortsat sætter vigtige samfundsemner til debat i kommende dramaproduktioner, siger KLF’s generalsekretær Mikael Arendt Laursen.
Christian Rank afløser Piv Bernth, der har været DRs dramachef siden 2012. Han skal lede den faste stab i DRs dramaafdeling. Den består af 25 personer, der på hver dramaproduktion samarbejder med en lang række eksterne aktører, fra produktionsselskaber til skuespillere, manuskriptforfattere, klippere og instruktører.

Tidligere artikelYngre og ældre har vidt forskellige tv-vaner
Næste artikelDebat: Ordet ’ghetto’ bør gå i glemmebogen