KLF blander sig i medieforhandlingerne

0
880

Public service er til for brugerne. Derfor bør KLF sidde med ved bordet, når public service-midler fordeles, og holde mediehusene fast deres public service-forpligtelse, skriver generalsekretær Mikael Arendt Laursen i magasinet Kirke & Medier, som netop er landet i KLF-medlemmernes postkasser.
Magasinet behandler temaet “Public service til lavpris?” Medieforhandlingerne er nemlig i fuld gang, og i løbet af foråret 2018 forventes politikerne på Christiansborg at sætte rammerne for de kommende fire års public service.
Skal DR spare 25 procent? Skal flere penge lægges i en pulje, hvor alle medier kan søge om penge til projekter? Skal TV 2 sælges, og Radio24syv lukkes?
– Som mediebrugerorganisation er KLF, Kirke & Medier bestemt ikke ligeglade med ovenstående spørgsmål, skriver Mikael Arendt Laursen i sin leder og skitserer to budskaber, han gerne vil trænge igennem med over for politikerne:
– For det første har vi i Danmark brug for et stærkt DR. Vi har brug for denne kulturinstitution til at sikre bredden og dybden i programudbuddet. DR spiller en væsentlig rolle også i demokratiformidlingen og i formidlingen til særligt børn og unge. Desuden er DR det eneste mediehus, der formelt arbejder med kirke og kristendom som stofområde og også har faste udsendelser om tro.
– For det andet skal vi sikre os, at de offentlige medier ikke bliver kommercielle i deres tænkning. Det kan løses ved at sætte brugere ind i råd og nævn, som har med public service-medierne at gøre. Derfor opfordrer vi politikerne: Giv os adgang til at sidde med, når pengene fra en mediepulje skal fordeles. Giv os mere direkte adgang til debat med bestyrelserne og ledelserne i de store mediehuse.
Public service er til for brugerne. KLF taler mediebrugernes sag. Lad derfor KLF sidde med ved bordet, slutter han.

Tidligere artikelReligiøse ledere diskuterede digital dannelse
Næste artikelP1: Når sorg bliver et livsvilkår