KLF bekymret over DF-forslag om at skære i DR

0
768

Public service skal holdes på nuværende niveau. Det er derfor dræbende at droppe licensen, mener landsformand for Danmarks største mediebrugerorganisation.
Dansk Folkeparti foreslår at fjerne licensen, sætte public service-medier på finansloven og skære kraftigt ned på Danmarks Radio. Det falder ikke i god jord hos Danmarks største mediebrugerorganisation:
– I KLF, Kirke og Medier mener vi, at public service skal ses som kulturel fællesværdi, som vi alle fortsat skal medvirke til at finansiere, udtaler KLF, Kirke & Mediers landsformand Henning Bjerg Mikkelsen.
– Hvis licensen overføres til de årlige finanslovsforhandlinger flyttes tyngdepunktet fra folket til politikerne, og så risikerer vi, at public service er til forhandling og DR barberes ned år for år.
– Vi tror nemlig på, at en stor fælles kulturinstitution som DR, kan bidrage til sammenhængskraften i samfundet og understøtte alt det, som vi er fælles om: Vores fælles historie, kulturarv og værdier. Derfor vil det efter vores opfattelse være dræbende for den gode og ægte public service, hvis man helt fraviger tanken om licensbetaling, hvor en fast procentdel går til DR.
Men KLF, Kirke & Medier bringer et andet forslag på bane:
– KLF, Kirke og Medier har med jævne mellemrum talt om en medieskat, som bliver opkrævet over skattebilletten i lighed med kirkeskatten. Den skal gerne være differentieret, så de bredeste skuldre bærer den største byrde.  Vi vil intet have imod en sådan diskussion. Det vil bringe en social ansvarlighed med sig, som vi tror er rigtig og som imødekommer ikke mindst unge studerende, siger Henning Bjerg Mikkelsen.
Men public service skal altså fastholdes på nuværende niveau, fastslår landsformanden.
– Derfor er en så voldsom nedskæring, som den DF foreslår, ganske bekymrende, siger han.
– Vi går ind for at bevare DR som bærende kulturinstitution, fordi det sikrer den smalle public service. Der skal en vis pondus til at dække smalle stofområder som trosprogrammer og gudstjenestetransmissioner, og den pondus har DR med de nuværende ressourcer, slutter landsformanden.
KLF, Kirke & Medier er med sine over 13.000 medlemmer Danmarks største mediebrugerorganisation. Organisationen startede som Kristelig Lytterforening i 1926 og blev med tv-mediets indtog senere til Kristelig Lytter- og Fjernseerforening.

Tidligere artikelMette Bock: Tro er blevet tabu i medierne
Næste artikelNyt magasin på trapperne