KLF anmelder: Gift ved første blik 8:8

0
985

Mie og Simon er eneste par, der fortsat er sammen. Lykke og Jonas valgte at blive sammen, men blev skilt et par måneder senere, mens Martin og Mette blev skilt. En succesrate på 33 procent var hvad eksperimentet “Gift ved første blik” er endt med.
gift-ved-forste-blik-8-klf-kirke-og-medier
I introen fortæller Mette: ”Nu skal man give det alle de chancer, man overhovedet kan” – men indeholder et fire ugers eksperiment virkelig alle de chancer, der var?
Mettes bror er imod en hurtig skilsmisse, for som han siger: “Det har godt nok været en hurtig beslutning, at I skulle giftes, men derfor behøver det ikke være en hurtig beslutning den anden vej. Skilsmisse er et relativt stort skridt.”
Scenen er sat og vi ser nu konsekvensen af eksperimentet. To par vælger i første omgang at blive sammen – ét af dem går fra hinanden kort efter.
Gift på tv
Mie taler om at blive skilt og fortsætte som kærester, men det mener hun Simon vil se som et nederlag. “Nu er vi gift, skal vi fortsætte med at være sammen, kan vi ligeså godt fortsat være gift”, fortæller han. Mie mener dog ikke, de er “gift gift”, for Simon har ikke friet til hende, får hun sagt afslutningsvis. Et tv-bryllup er en underlig størrelse.
Sårede følelser – for livet
Jonas virker som en af dem, der bliver såret i programmet. Han fortæller: “Alle og enhver kan gå hen og blive skilt. Det vil jeg helst være foruden her til sidst. Det var også det jeg sagde i starten. Det havde jeg ikke lyst til.”
At de alligevel går fra hinanden virker han oprigtig ked af: “Lykke og jeg er desværre ikke sammen mere. Det gik ikke til sidst. Egentlig så håber jeg også bare på en skønne dag, at Lykke kommer rendende tilbage i ens favn, men det sker jo ikke. Man må bare videre i sit liv, som det er nu.”
Martin synes det er lidt mærkeligt: “Jeg har det lidt underligt. Jeg troede ikke, jeg ville være så påvirket af det, som jeg er” og Mette lægger også vægt på, at ægteskabet er specielt og forholdet til Martin betyder noget: “Vi vil jo altid have det her sammen. På den måde har vi også et bånd. Han vil altid være den første, jeg blev gift med.”
Kirkens rolle
Det virker malplaceret, at kirken bruges som ramme for skilsmissen og at præsten Pernille næsten gør det til et ritual at blive skilt: ”Jeg er her jo også for at spørge jer om I vil forblive gift eller lade jer skille fra hinanden”
Pernille fortæller ganske fornuftigt om parforholdet: “Parforhold kan starte med åbne øjne og alvor. Så kan romantikken blomstre, hvis man får et grundlag at stå på.”
Vi mener
I dette afsnit ser vi tydeligt nogle mennesker, som er påvirket af, at de skal skilles på grund af et tv-eksperiment.
For KLF, Kirke og Medier er ægteskabet mere kostbart, end det, der lige nu vises på DR3. Vi mener, at DR leger med følelserne ved at arrangere ægteskaber – både fordi vi som kultur generelt tager afstand fra arrangerede ægteskaber, og fordi ægteskabet i den kristne kultur er helligt.

Læs mere i pressemeddelelsen: Gift ved første blik mislykkedes.

Tidligere artikelKlassisk musik knytter bånd mellem generationer
Næste artikelGift ved første blik mislykkedes