KLF anmelder: Gift ved første blik – 7:8

0
817

Venner og familier, omgivelser det sociale liv betyder rigtig rigtig meget for vores indbydes liv og vi bliver følelsesmæssigt præget af det, fortæller Gert i begyndelsen af næstsidste afsnit om eksperimentet “Gift ved første blik”.
gift-ved-forste-blik-7-klf-kirke-og-medier
De seks unge mennesker er nu nået til at møde hinandens venner og familie og forsøge sig med parforholdet ude i offentligheden. Vi følger de tre par på familie- og vennebesøg, til håndboldtræning og traktortræk. Ting der alle giver seerne og partnere lidt bedre indblik i, hvem deltagerne hver især er.
Par i offentligheden
Som så mange gange før kommer de udnævnte eksperter med rigtig fine betragtninger om parforholdet. Psykologen Gert har en god pointe i forhold til pludselig at gå fra at være to til at møde hinandens relationer: “Nu skal man pludselig være loyal og bakke den anden op i mødet med omverdenen”, og han pointerer at den sociale accept fra omverdenen betyder meget for at føle sig som et par.
Præsten Pernille kommer med en lille opsang til omverdenen “Når nogen har valgt at være sammen, så skal venner og familie bakke op”. Hun fortsætter:
– Der er jo et pres fra omverdenen når man står som par og det par går ud på, at man skal lykkedes som par. At man skal opfylde forestillingerne om, hvad par gør sammen.
En spændende betragtning når disse ægtepar netop må formodes at føle et endnu større pres på sig i og med, at de er gift og tilmed er blevet offentlige personer.
Vi mener
Igen har vi et nogenlunde sobert afsnit, hvor der kommer flere fine elementer ind omkring selve det at være i et parforhold og få det til at fungere. At parforhold ikke altid er som på film, men at der nogle gange skal kæmpes for, at tingene fungerer.
For KLF, Kirke og Medier er ægteskabet mere kostbart, end det, der lige nu vises på DR3. Vi mener, at DR leger med følelserne ved at arrangere ægteskaber – både fordi vi som kultur generelt tager afstand fra arrangerede ægteskaber, og fordi ægteskabet i den kristne kultur er helligt.

Læs mere om Gift ved første blik

Tidligere artikelPå jagt efter åndeligheden
Næste artikelNy Radio Drama-serie om den første missionær i Grønland

EFTERLAD ET SVAR

Skriv din kommentar

Skriv dit navn her