KLF Anmelder: Gift ved første blik – 6:8

0
833

De tre par tager til parterapi og får til opgave at give hinanden et brusebad af positive ting.
gift-ved-forste-blik-6-klf-kirke-og-medier
Mette er flyttet hjem til sig selv – så hende og Martin kan se, om de savner hinanden. Martin fortæller: ”Jeg lagde for meget i det i forhold til, hvad jeg fik igen” og fortsætter: “Jeg risikerer at blive mere såret end jeg egentlig havde regnet med at blive i det her.”
For andre er ægteskabet en tryg ramme, hvor man er endnu mere sikker på hinanden. Men i denne programserie er ægteskabet ikke, som ægteskaber er flest, og det er ikke kun Martin, der er bange for at blive såret. Lykke, som er gift med Jonas, fortæller: ”Der er et eller andet, der begynder at bygge sig op. Jeg begynder at få den sårbarhed. Åh nej, nu er jeg ved at blive glad for ham. Og det er egentlig rart, men det er også sådan ude på dybt vand.”
Parterapi efter to uger
De tre par tager til psykolog for at tale om hverdagens små konflikter, og hvordan hverdagen og parforholdet går.
”Konflikter opstår på baggrund af en utilfredshed” fortæller psykolog Gert og lægger især vægt på at økonomi, venner, svigerfamilie, børn og prioritering af fritid giver anledning til konflikter. Præsten vægter ærlig kommunikation, psykologen på at lytte til det, den anden siger. Alt sammen fine råd til parforholdet generelt.
En af opgaverne bliver, at brusebade hinanden med alle de ting, man godt kan lide ved den anden – her virker parrene overraskede over, hvor rart de egentlig synes, det er, at modtage så meget ros.
Vi mener
Igen har vi et nogenlunde sobert afsnit, hvor der kommer flere fine elementer ind omkring selve det at være i et parforhold og få det til at fungere. At parforhold ikke altid er som på film, men at der nogle gange skal kæmpes for, at tingene fungerer.
For KLF, Kirke og Medier er ægteskabet mere kostbart, end det, der lige nu vises på DR3. Vi mener, at DR leger med følelserne ved at arrangere ægteskaber – både fordi vi som kultur generelt tager afstand fra arrangerede ægteskaber, og fordi ægteskabet i den kristne kultur er helligt.

Læs mere om Gift ved første blik

Tidligere artikelAndagtsprogram til iPad
Næste artikelPå jagt efter åndeligheden