KLF anmelder: Gift ved første blik – 5:8

0
819

Hverdagen har meldt sig hos de tre par – og hverdagen har meldt sig over programmet. Nyhedsværdien er væk, og programmet tangerer til at blive småkedeligt.
gift-ved-forste-blik-5-klf-kirke-og-medier
Med fokus på kønsroller er scenen sat for det nyeste afsnit af DR3’s eksperiment med de tre nygifte par – og på trods af eksperters til tider udmærkede udtalelser undervejs, udebliver et egentlig højdepunkt i hverdagen hos de tre par.
Jonas og Lykke hygger sig fortsat og laver sjov med det hele. Mette og Martin virker fortsat akavede overfor hinanden, mens Simon og Mie tager seriøse snakke omkring det at være gift.
Tårer er godt TV
I introen siger præsten: “Man kan ikke gøre det her uden at fælde en tåre, men det er jo heller ikke farligt” – og nej – en tåre er ikke farligt, det er godt tv. Men det ændrer ikke ved, at ægteskabet som et eksperiment kan have ”farlige” konsekvenser fx i form af følgerne ved en eventuel skilsmisse.
Simon og Mie tager den direkte dialog om emnet ægteskab – med tårer til følge og en konstant opmærksomhed på og omsorg for sig selv og sin partner.
Simon fortæller:
– Jeg føler ikke, hun tør give helt slip og sige, det er det, vi tror på, det er det, vi gør. Det er jeg lidt klar til at gøre selv, men for at beskytte mig selv, tør jeg ikke give helt slip. Jeg er bange for at blive såret.
Og Mie følger trop:
– Jeg er okay med, at det er blevet seriøst.  Jeg er bange for, at nogen ender med at blive kede af det.
Samtidig med seriøsiteten breder sig i dette forhold, pjatter Lykke og Jonas videre. Jonas spørger ”Hvornår bliver vi skilt?” hvortil Lykke svarer: ”Det ved jeg ikke” – han spørger, om hun er forelsket, og hun svarer klart nej.
Martin er til gengæld ved at kaste håndklædet i ringen over Mettes manglende engagement:
– Jeg føler lidt, at jeg kæmper en kamp mod noget, jeg ikke kan vinde. Det er svært at håndtere.
En romantisk gimmick
Mie kommer med flere udtalelser om sit forhold til ægteskabet:
– Det her med at vi har indgået et ægteskab til at starte med har nok mere været en gimmick. Det er ikke der, jeg ligger mine bekymringer. Det er i det her, vi går igennem sammen.
Hun fortæller senere:
– Jeg ser ægteskabet som mere en romantisk ting og ikke som en “nu har vi mere krav på hinanden”. Jeg ser det mere som en “Hey, jeg elsker dig helt vild højt-ting”. Det her er jo bare sådan praktik på en eller anden måde.
Samtidig har både Mie og Simon et fornuftigt forhold til varigheden af et ægteskab, hvor Mie fortæller om sin tvivl for et forhold med Simons megen træning:
– Jeg er ikke sikker på, at det er sådan, jeg gerne vil bruge resten af mit liv – og det er jo det vi siger, hvis vi ender med at blive ved med at være gift”
Vi mener
For KLF, Kirke og Medier er ægteskabet mere kostbart, end det, der lige nu vises på DR3. Vi mener, at DR leger med følelserne ved at arrangere ægteskaber – både fordi vi som kultur generelt tager afstand fra arrangerede ægteskaber, og fordi ægteskabet i den kristne kultur er helligt.

Læs mere om Gift ved første blik

Tidligere artikelDK K – den hemmelige kanal?
Næste artikelSeniorsurf-dag den 9. oktober