KLF anmelder: Gift ved første blik – 4:8

0
842

De tre par, Simon & Mie, Martin & Mette og Jonas & Lykke, har kendt hinanden i mindre end en uge i de klip, der bringes i afsnit fire. Nu skal parrene flytte sammen. 
gift-ved-forste-blik-4-klf-kirke-og-medier
– Når to mennesker flytter sammen sker der det, at der er to mennesker, der får overskredet sine grænser, fortæller præsten.
En konstruktiv kommentar til det, vi i dag mener udelukkende skal handle om kærlighed og forelskelse:
– Det kan være en fordel ikke at være forelsket, når man flytter sammen, fordi at man simpelthen får bedre mulighed til at forhandle sig frem til, hvordan man gerne vil leve, fortæller præsten og fortsætter: – Forelskelsen har ikke taget ens klarsyn og vilje.
Hjem, kære hjem
Samtidig ligger præsten vægt på, at det at føle sig hjemme ikke kun handler om de fysiske rammer:
– Når vi føler os hjemme, er det jo også fordi vi føler os hjemme indeni os selv.
Ligesom i de øvrige afsnit er der saglige kommentarer til parforholdet, som bestemt er seværdige. At de tre par fortsat kæmper med ægteskabet er den anden og mere tvivlsomme side af eksperimentet.
Vi leger far, mor og barn – i fire uger
Vi ser Lykke og Jonas pjatte og hygge sig. Det samme gør sig gældende med Mie og Simon, mens Mette og Martin virker akavede omkring hinanden og meget stille, når de er sammen. Interessante observationer i forhold til mennesketyper sat i en låst situation.
Og i hele ”vi-skal-samle-noget-fra-IKEA”-projektet, sidder man lidt med tanken, at her er seks mennesker som leger den velkendte barneleg ”far, mor og barn”. Bare uden barnet – og heldigvis for det.
Jonas virker fortsat meget opmærksom på ægteskabet som et fire ugers eksperiment:
– Nu må vi leve hverdagen dag for dag, som om hver dag var den sidste og så nyde hinandens selskab.
For Mette virker det som om hun ikke helt har lyst til at eksperimentet – og ægteskabet – skal lykkes, når hun ikke alene fortæller, at det er sært at flytte sammen, men også at det kun er for en afgrænset tid:
– Det er lidt underligt, at skulle bo her nu i fire uger.
Vi mener
For KLF, Kirke og Medier er ægteskabet mere kostbart, end det der lige nu vises på DR3.
Vi mener, at DR leger med følelserne ved arrangere ægteskaber – både fordi vi som kultur generelt tager afstand fra arrangerede ægteskaber og fordi ægteskabet i den kristne kultur er helligt.

Læs mere om Gift ved første blik

Tidligere artikelDR-offensiv forsømte etikken
Næste artikelDK K – den hemmelige kanal?

EFTERLAD ET SVAR

Skriv din kommentar

Skriv dit navn her