KLF anmelder: Gift ved første blik – 3:8

0
782

Eksperimentet viser nu tydeligt sin reality-vinkel, hvor parrene udstyret med hvert deres kamera dokumenterer bryllupsrejsen   
gift-ved-forste-blik-3-klf-kirke-og-medier
Vi følger de tre par på deres bryllupsrejse – godt båret frem af stemningssættende baggrundsmusik og producentens klipning.
Både Lykke og Mette reflekterer over deres personlighed i forhold til det at være to – og begge gør det med reference til præsten, som deltager i eksperimentet. For Lykke er det fx den indre prinsesse, der skal findes frem og for Mette handler det om at være sød, mild og tålmodig.
Det er blot et par af flere sunde refleksioner over den jeg-indstilling, der er i samfundet i dag – og som måske gør forhold endnu sværere at gå ind i og få til at fungere.
Ægteskab gør en forskel
De tre par er samtidig opmærksom på, at ægteskabet danner en anden ramme for deres forhold, end en almindelig date ville gøre. Da Lykke spørger Jonas, hvordan han tror en første date frem for et første bryllup ville være gået, fortæller han tøvende:
– Den er hård at fortælle, men havde det bare været en første date, tror jeg ikke, man havde givet det en chance.
Jonas uddyber dog sin glæde for, at det ikke er sådan i dette tilfælde:
– Jeg er faktisk lykkelig for, at man har været så meget igennem, at man simpelthen ikke kan lade være med at give det næste dag og næste dag igen. Fordi at der må være en mening med galskaben i det her.
Mette fortæller om sit forhold:
– Man passer nok lige bedre på hinanden end jeg tror, vi ville gøre, hvis vi bare var på en eller anden date med en derhjemme, som man aldrig skulle se igen nødvendigvis, men vi ved jo begge to godt, at vi skal være sammen de næste fire uger.
Fortsat fokus på fire uger
Med Mettes kommentar åbnes endnu en gang for præmissen for programmerne – at ægteskabet er et fire ugers eksperiment fremfor en livslang vandring sammen. Det understøtter Lykke og Jonas også i deres dialog:
– Jeg tænker, at vi bruger de der fire uger på at lave sindssyg god mad, fortæller Lykke og Jonas supplerer:
– Det tænker jeg også – god mad og så en masse oplevelser.
Vi mener
For KLF, Kirke og Medier er ægteskabet mere kostbart, end det der lige nu vises på DR3.
Vi mener, at DR leger med følelserne ved arrangere ægteskaber – både fordi vi som kultur generelt tager afstand fra arrangerede ægteskaber og fordi ægteskabet i den kristne kultur er helligt.

Læs mere om Gift ved første blik
 

Tidligere artikelKLF anmelder: Gift ved første blik – 2:8
Næste artikelDR-offensiv forsømte etikken

EFTERLAD ET SVAR

Skriv din kommentar

Skriv dit navn her