KLF anmelder: Gift ved første blik – 1:8

0
922

Mere end 120.000 seere kiggede med, da første afsnit af DR3’s nye programserie ”Gift ved første blik” blev vist. Det er gode seertal for DR’s ungdomskanal.
kaerlighed-ved-foerste-blik-klf-1
Hos KLF, Kirke & Medier udtalte generalsekretær Mikael Arendt Laursen inden programmets start:
– Jeg kan være nervøs for, at programmet giver os det indtryk, at ægteskabet blot er en leg. Ægteskabet er noget kostbart, som skal bygge på andet og mere end god underholdningsværdi på tv.
Da første afsnit rullede hen over skærmen blev konsekvensen for eksperimentet da også klart kridtet op:

Hvis der opstår kærlighed undervejs er eksperimentet lykkedes
– hvis ikke skal parrene skilles.

En introduktion som kan efterlade seerne med tanken, at ægteskabet ses som en form for leg – og skilsmisse ikke er noget særligt.
Det betyder noget
I programmet møder seerne alle de medvirkende og følger ekspertpanelet i deres arbejde for at matche de tre par. Først i næste afsnit skal parrene møde hinanden – og sige ja til livet sammen.
Alvoren begyndte også at gå op for Mie, deltager i eksperimentet:
– Det er ret vildt at skulle giftes med en, man ikke har mødt. I starten tænkte jeg: ”Det gør vi jo bare – at det er jo bare papir – det betyder ikke noget”. Jo mere jeg tænkte over det, jo mere gik det op for mig, at det betyder noget.
DR går over stregen
Selvom det er rart at se et program, hvor der ikke blot er fokus på seksuelle udskejelser og mere eller mindre tilfældige dates med rullende kameraer, går DR’s koncept over stregen, når de arrangerer ægteskaber – og det endda for licensmidler.
Vi mener fortsat, at ægteskabet ikke er en leg eller noget, man skal eksperimentere med i et forsøg på at skabe god underholdningsværdi.

Læs mere om Gift ved første blik

Tidligere artikelSommerstævne i Lillerød
Næste artikelTV-kirke endelig tilbage