Katolikkerne kommer

0
1036

Lytter- og seerorganisationen, Katolsk Medie Forum, har nedlagt sig selv og bliver fra 1. januar 2016 en del af KLF, Kirke & Medier.
Lytter- og seerorganisationen, Katolsk Medie Forum, har nedlagt sig selv og bliver fra 1. januar 2016 en del af KLF, Kirke & Medier. Illustration af Henrik Lundahl Revshøi.

 
Lytter- og seerorganisationen Katolsk Medie Forum har nedlagt sig selv. KLF, Kirke & Medier overtager medlemmerne.
– For at sige det helt enkelt, så er Katolsk Medie Forum i en situation, hvor vi er nede på 200-250 medlemmer, og det er svært at finde kræfter til at udvikle vores organisation. Hvis vi lukker, lader vi vores medlemmer i stikken. Heldigvis er der stor overensstemmelse mellem Katolsk Medie Forum og KLF, Kirke & Mediers formål, så gennem en sammenlægning kan jeg sørge for, at Katolsk Medie Forums medlemmer stadig kan være aktive indenfor det område, de brænder for, siger landsformand for Katolsk Medie Forum Svenning Ravn.
Han har stået i spidsen for nedlæggelsen af den 85 år gamle lytter- og seerorganisation, Katolsk Medie Forum, hvis medlemmer pr. 1. januar kommer under vingerne af Danmarks største mediebruger-organisation KLF, Kirke & Medier.

Vigtigt at stå sammen

Med sammenlægningen bliver KLF, Kirke & Medier mere fælleskirkelig end nogensinde. Det har også været en del af ideen bag sammenlægningen.
– I en tid, hvor der på mange måder er pres på public service-begrebet og dermed også på trosstoffet, er det vigtigt at stå sammen. Ved at samle kræfterne i én, fælles forening står vi alt andet lige stærkere i debatten og dialogen med medier og politikere. KLF bliver den eneste kirkelige mediebrugerorganisation og kan vi så lykkes med at lave strategiske partnerskaber med blandt andet Den Katolske Kirke i Danmark, så er det toppen, siger Svenning Ravn.

Glæde over sammenlægning

Også i KLF, Kirke & Medier er der glæde over Katolsk Medie Forums beslutning om at lade sig indsluse i KLF.
– Medierne fylder rigtig meget i alles hverdag, og derfor er det godt, at vi som mediebrugere samler kræfterne for at styrke dialogen med mediefolk og politikere. KLF, Kirke & Medier er Danmarks største mediebrugerorganisation. Med vores fælleskirkelige profil og klare fokus på kirke, kristendom og etik har vi meget at byde ind med i debatten. Vi vil gerne gøre danske mediebrugere bevidste og reflekterede, og samtidig være med til at sikre, at der også i fremtiden er et stærkt DR, der giver alle danske mediebrugere interessante programmer. Så vi byder katolikkerne velkommen i KLF og glæder os over, at de er med til at sikre bredden i vores forening, siger generalsekretær i KLF Mikael Arendt Laursen.

Fakta

  • Nedlæggelsen af Katolsk Medie Forum træder i kraft 1. januar 2016.
  • Medlemmer af Katolsk Medie Forum bliver automatisk meldt ind i KLF, Kirke & Medier.
  • KLF, Kirke & Medier arbejder for at sikre den kristne kultur en naturlig plads i de elektroniske medier og for en høj etisk standard og anstændighed til gavn for brugerne og de, der eksponeres i medierne.

 
 
 
 

Tidligere artikel24 finurlige favoritter – Se alle afsnit af KLF's julekalender 2015
Næste artikel24 FINURLIGE FAVORITTER

EFTERLAD ET SVAR

Skriv din kommentar

Skriv dit navn her