Kære DR, hvorfor forstummer kirkeklokken på TV om sommeren?

Lørdag opfordrede Mikael Arendt Laursen, generalsekretær i KLF, Kirke & Medier, i et debatindlæg i Kristeligt Dagblad DR til at droppe sommerferien for tv-gudstjenesterne, når nu "hverken Gud eller kirkerne holder sommerferie".

0
1557

Gudstjenesterne på både radio og tv er en institution i Danmarks Radio. I umindelige tider har man søndag formiddag kunne åbne sin radio og lytte til en gudstjeneste, og søndag eftermiddag det samme på tv. Men når sommeren rammer landet, sender DR tv-gudstjenesten på ferie – ligesom mange andre tv-programmer. Pudsigt nok klør både SVT2 og ZDF ufortrødent på med gudstjenestetransmissioner.

KLF har over den seneste tid fået en del reaktioner om netop de manglende tv-gudstjenester. Og vi i KLF undrer os med dem; for os bekendt holder hverken Gud eller kirkerne sommerferie.

Faktisk byder sommeren på nogle nye og anderledes gudstjenester fra festivaler og sommerhusområder, som man med fordel kunne transmittere, når DR alligevel har et hold ude i sommerlandet for at producere de mange vejrudsigter.

Sommeren er også genudsendelsernes tid. Hvad med at genudsende udvalgte og velvalgte gudstjenester fra det nyere tv-arkiv?

Endelig kunne man også forestille sig, at DR udnytter, at der nu er en direkte videoforbindelse mellem domkirken i København og DR Byen. Det ville da være en enkel måde at lukke munden på både KLF og de mange, der savner en gudstjeneste fra DR: I sommerperioden samsender DR1/DR2 og P1 gudstjenesten fra domkirken i København. Nuvel, vi kommer ikke rundt i hele landet og besøger forskellige kirker i løbet af sommeren. Men det kan vi så gøre resten af året.

Vi håber fra KLFs side, at sommeren 2020 bliver den sidste sommer uden tv-gudstjenester, når der er så mange enkle og fornuftige alternativer.

Tidligere artikelKlar tale om kristen tro i Gud fader bevares
Næste artikelSociale medier er dødbringende

EFTERLAD ET SVAR

Skriv din kommentar

Skriv dit navn her