Julehilsen fra landsformanden

0
893

Hjemmeside Henning faktisk størrelse 540 px
Kære venner!
KLF, Kirke & Medier har tradition for at være særligt opmærksomme i denne tid, hvor julen nærmer sig. Vi kigger programoversigter igennem for at se, hvor meget eller hvor lidt kristen jul vi kan forvente os i mediebilledet i år. Her skal man minde sig selv om ikke altid at have de negative, kritiske briller på, for bag selv de mærkværdigste programtitler kan sagtens gemme sig et godt og vigtigt indhold. Men alligevel: Hvad tænker vi om titler som ” Jul uden Jesus” eller ”Gandhi – den satans jul”, som var tiltænkt et juleprogram på radioens P3. DR’s Kulturdirektør Tine Smedegaard Andersen tillod sig imidlertid at blande sig i med den begrundelse af titlerne dels spærrede for debatten og dels krydsede klinger med DR’s programetik, der tilsiger ikke at benytte sig af bandeord. Der blev indgået et kompromis og programmet hedder nu i stedet ”Gandhi – den forbandede jul” og kan høres på P3. Indholdsmæssigt et udmærket program, der blot vil diskutere, hvad julen er blevet til og hvordan vi evt. kan gøre julen bedre for de mennesker, for hvem det kniber.
Kulturdirektørens indgreb rejste en intern debat om, hvorvidt man ovenfra kan blande sig i programredaktionens dispositioner. Naturligvis kan man det. Alle har ret og pligt til at blande sig. Vi skal reagere og diskutere. Det ligger også dybt i KLF, Kirke & Mediers DNA at gøre det, og vi skal blive endnu bedre og endnu skarpere og endnu flittigere til at gøre det. Vi har gjort det lettere at reagere på programmerne, idet vil ikke alene har de gule kort, men nu også mulighed via hjemmesiden og senest har vi udviklet en reaktions app, der kan downloades til mobiltelefon og tablet. I den kommende tid vil den nye struktur, som vi vedtog på landsmødet, blive implementeret i nye netværk. Personligt har jeg en stille drøm om, at alle netværk etablerer sig med ”reaktionsteams”, hvor man aktivt arbejder med programmer i radio og TV med henblik på analyse, debat og reaktion. På den måde styrker vi KLF’s profil og vi kan blive en endnu mere synlig aktør i debatten.
Lige nu handler det om julens programmer. DR og TV2 har en forpligtelse til at formidle kulturarv, hvorfor julehøjtidens kristne indhold nødvendigvis må spille med i programvirksomheden. Kig med – og giv jeres mening til kende. Vi kan næppe forestille os en jul uden Jesus – og jeg vil hermed benytte lejligheden til at ønske jer alle en glædelig og velsignet jul i Jesu navn
Henning B. Mikkelsen
Landsformand

Tidligere artikelGlimrende valg af chef for trosstof
Næste artikelRealisme forvirrer mere end fiktion