Jubilæumskoncert med troen i centrum

0
1419

Alle kan se og lytte – og synge med på Luthers salmer – når DR markerer 500-året for den lutherske reformation i DR Koncerthuset tirsdag 31. oktober.
Tirsdag 31. oktober fejrer Danmark og store dele af Europa 500 års jubilæet for Reformationen. Og alle danskere kan være med, når DR inviterer til festkoncert med DR SymfoniOrkestret og DR VokalEnsemblet på selve jubilæumsdagen.
DR SymfoniOrkestret tager publikum med på en musikalsk rejse, hvor de selv kan synge med på nogle af Luthers kendteste salmer undervejs i koncerten. Og både tv-seere og radiolyttere kan stemme i, for koncerten sendes direkte på DR K og på P2. Medlemmer af Kongefamilien er blandt tilskuerne, skriver DR i en pressemeddelelse.
Men koncerten er ikke kun en musikalsk mindestue. Tværtimod er koncertens forløb formet som en tidløs koncertfortælling med troen i centrum, lover DR.
Ud over de fire salmer, som mange danskere kender fra højtider og gudstjenester, vil musikken være af så forskellige komponister som J.S. Bach, Richard Wagner og forskellige barok- og renæssancekomponister, bl.a. Luthers musikalske åndsfælle Johann Walter.

Tidligere artikelOversigt: Sådan fejrer DR Reformationen
Næste artikelReformationen påvirkede også Den Katolske Kirke