Jo, reformationen dækkes bredt på DR

0
768
Tine Smedegaard Andersen

500-året for den lutherske reformation behandles løbende hele året, og jubilæet den 31. oktober fejres med festkoncert, jubilæumsgudstjeneste og interview med Dronningen, lover DR’s kulturdirektør Tine Smedegaard Andersen.
I år er det som bekendt 500 år, siden Martin Luther sømmede sine 90 teser op på kirkedøren i den tyske by Wittenberg og dermed gjorde endeligt op med blandt andet afladshandlen i den katolske kirke.
Reformationsåret dækkes løbende på P1 i både P1 Eftermiddag, Tidsånd og Mennesker og Tro.
Festforestilling om Reformationen
Til dr.dk/skole udarbejdes en række videoer om Reformationen til brug i undervisningen, oplyser direktør for DR kultur Tine Smedegaard Andersen og tilføjer:
– På DR K sender vi til efteråret en udsendelse om Reformationen, og på selve dagen, den 31. oktober, planlægger vi i samarbejde med Reformationspræsidiet en live transmitteret festforestilling i DR Koncerthuset. Her vil DR’s kor og orkestre danne grundstammen i en festlig aften om Reformationens betydning dengang og nu.
På jubilæumsdagen sendes desuden en redigeret udgave af pinsens jubilæumsgudstjeneste i Haderslev.
Dronningen i primetime
Tv-seerne vil være godt forberedte på jubilæumsfejringen, idet anden sæson af Historien om Danmark, som sendes på DR1, netop åbner med Reformationen. I forbindelse med danmarkshistoriesatsningen vil Reformationen også blive behandlet på mediehusets øvrige platforme, blandt andre dr.dk, P1 og P4.
– Vi planlægger desuden en times udsendelse med Hendes Majestæt Dronningen, som vil blive sendt i primetime i forbindelse med jubilæet til oktober, og som også vil sætte fokus på den lutherske kristendom og Reformationen, fortæller Tine Smedegaard Andersen.
Moderne form
Hun lover, at DR’s nye dramaserie, Herrens veje, også vil omhandle tro og kristendom ”i den moderne form, den har fået i den lutherske protestantisme i Danmark”. Serien vil perspektivere til både nye og ældre udsendelser på DR’s streamingtjeneste DR TV.
– Hertil kommer, at vores nyhedsafdelinger forventes at dække Reformationen som en begivenhed og bevægelse, der ikke alene for Danmark, men i hele Europa har været afgørende for nutidens samfund og kultur, slutter DR’s kulturdirektør.

Svend Løbner

Tidligere artikelDanske kirker protesterer mod DR’s udvanding af trosstof
Næste artikelFyraftensmøde om at bruge pressen