I mediebrugernes interesse

0
714
I mediebrugernes interesse
 
Fremtidens public service blev debatteret under Folkemødet på Bornholm. Medvirkende var blandt andet formand for Kulturministeriets public service-udvalg Connie Hedegaard (til venstre). Foto: Mikael Arendt Laursen

Første halvår af 2016 har været præget af debatten om, hvordan public service skal defineres i fremtiden, og KLF, Kirke & Medier har blandet sig med særligt to klare holdninger. Public service er en forudsætning for de smalle stofområder – herunder trosstoffet – og er samtidig den eneste garant for reel brugerindflydelse på de elektroniske medier.
Gennem indlæg i dagblade, i vores magasin Kirke & Medier, på Facebook og på Folkemødet på Bornholm har KLF været med til at sætte dagsordenen for debatten som om ikke den eneste med mediebrugersynspunkter så dog den mest markante. Vi har været i dialog med Connie Hedegaard over flere omgange, da hun som formand for Kulturministeriets public service-udvalg sidder på en central post. Vi har også siddet med til en række debatter på Folkemødet, hvor public service er blevet drøftet.
Til efteråret kommer Hedegaards udvalg med deres redegørelse om fremtidens public service. Op til udgivelsen vil vi igen melde os på banen og markere vores brugersynspunkter. For blander vi os ikke, får vi ingen indflydelse på de beslutninger, som politikerne efterfølgende skal træffe på vores alle sammens vegne. Og ender det med, at fx DR beskæres kraftigt, så vil det være en katastrofe for os brugere. Sammen med de øvrige licensbetalte medier er DR de eneste, der kan levere relevant og aktuelt stof om kirke, kristendom og tro. Det er værd at kæmpe for.
Har du en holdning til debatten, så skriv til os på publicservice@klf.dk og giv os dine vinkler. Lad os sammen kæmpe for stærke public service-medier til fællesskabets bedste.

Tidligere artikelKLF på Folkemødet 2016
Næste artikelBBC chef svarer på KLF-følgeres spørgsmål | Del 1

EFTERLAD ET SVAR

Skriv din kommentar

Skriv dit navn her