Hyldest til nicheformidling

0
1149

Vært på Filmselskabet Maria Månson har på vegne af hele Filmselskabet modtaget Buketten fra KLF, Kirke & Medier. Foto: Henrik Lundahl Revshøi.
Vært på Filmselskabet Maria Månson har på vegne af hele Filmselskabet modtaget Buketten fra KLF, Kirke & Medier. Foto: Henrik Lundahl Revshøi.

KLF, Kirke & Medier belønner i årets sidste kvartal Filmselskabet på DR K med Buketten for at være et glimrende eksempel på, hvordan nichestof kan formidles og præsenteres interessant og professionelt.
KLF, Kirke & Medier giver hvert kvartal en buket til et medie eller mediepersoner, der har gjort en særlig positiv indsats. Filmselskabet på DR K hyldes denne gang for sin måde at formidle og præsentere nichestof på. Noget, der er vigtigt for KLF, der arbejder for et naturligt indhold af kirke- og trosstof i medierne. Et emne, der også må siges at høre til nichegenren.
– Noget af det fantastiske ved, at vi har public service-medier i Danmark er, at der er en plads til nichestoffet. Uden public service vil det være meget svært at se, hvem der skal sørge for, at vi også får set og hørt noget af det, vi ikke nødvendigvis ved, vi har brug for at vide. Filmselskabet er et godt eksempel på et program, der formentlig ikke ville blive levnet meget plads til på de kommercielle kanaler. Det samme er tilfældet med kirke- og trosstoffet, som ville være stort set ikke-eksisterende, hvis ikke det var for DR og deres public service-forpligtelse. Det vil vi gerne sætte fokus på med Buketten, fortæller generalsekretær i KLF, Kirke & Medier Mikael Arendt Laursen.
Video: Kom med bag kameraet i interview med vært Maria Månson
Usynligt program
Vært på Filmselskabet Maria Månson er selv bevidst om, at Filmselskabet ikke er det mest synlige program på sendefladen. Derfor gør det hende særligt glad, at KLF har valgt at hylde programmet med Buketten.
– Jeg blev simpelthen så glad og overrasket – og meget beæret – over at få Buketten. Et program som Filmselskabet er en lille bitte smule usynligt i det store mediebillede, hvor alle ellers hylder kultursnak. Så når der kommer en organisation som jeres og giver os denne cadeau for at lave den type formidling, så smelter mit hjerte, lyder det fra Maria Månson.
Fakta Filmselskabet
Programmet Filmselskabet begyndte i 2011 og blev dengang produceret i et lille hjørne af Deadlines studie. I dag har programmet 60-100.000 seere på DR K torsdag aften kl. 21.00. Filmselskabet er et taleprogram om film og indeholder en række aktuelle filmanmeldelser. Vært Per Juul Carlsen fra Filmland på P1 (sendes onsdag eftermiddag) vikarierer i næste sæson for Maria Månson, der skal på barsel.
Fakta Buketten
Buketten uddeles fire gange årligt til et medie eller mediepersoner, som har gjort en særlig positiv indsats. Tidligere modtagere er blandt andet Jeppens Bibelskole på Radio24syv, radiovært på Religionsrapport Lisbeth Meléndez, tidligere lytter- og seerredaktør på DR Jacob Mollerup samt trosredaktionen på DR.

Tidligere artikelHæderslegatet 2016 går til Mads Steffensen
Næste artikelMagasin 4 – 2016