Hvorfor kaster Politiken skidt på en dokumentar om en kirke?

I en kommentar anklager Politiken TV 2 Lorry for at være for ukritisk overfor Hillsong i København. Kommentaren afslører mere Politikens syn på tro end Lorrys evne til at bedrive journalistik, mener Mikael Arendt Laursen, generalsekretær i KLF, Kirke & Medier.

0
2392
Kollage: Still fra TV 2 Lorry og udklip fra Politiken.

I en kommentar i Politiken i søndags skriver tv-anmelder Lars Hedebo Olsen om en minidokumentar om frikirken Hillsong på TV 2 Lorry. I anmeldelsen om det såkaldte “ukritisk tv-journalistisk” lyder det blandt andet:

“ikke en eneste gang i løbet af det næsten 15 minutter lange indslag får TV 2 Lorry de unge Hillsong-tilhængere til at forholde sig til frikirkens grimme historie, der er fornemt afdækket i BBC-dokumentaren ’Hillsong megakirke – Når Gud går viralt’”

Og senere:

“afsløringerne af misbrug af børn, som har ramt grundlæggerne af Hillsong i flere generationer, og det tætte forhold til politikere i både Australien og USA bliver ikke nævnt med et ord.”

Mikael Arendt Laursen, generalsekretær i KLF, Kirke & Medier, undrer sig meget over Lars Hedebo Olsens kommentar:

Jeg fatter ikke, hvorfor det er problematisk at gå positivt, nysgerrigt til et kirkesamfund. Det giver absolut ingen mening. Hvis medierne altid skal tegne et billede af verdens problemer, fordrejer det billedet af, hvordan verden rent faktisk ser ud. Her som eksempel en frikirke, hvor unge er glade for at komme. Skal deres oplevelser med gudstjenester træde i baggrunden for sager, der ikke har betydning for den kirke, de kommer i?

Lars Hedebo Olsens kommentar er i øvrigt fyldt med stråmænd og påstande, der savner enhver form for dokumentation: Er det rigtigt og i så fald problematisk, at Hillsong i København søger politisk indflydelse? Er det sandt, at Hillsong i København presser folk til at betale store andele af deres løn til kirken? Har Hillsong i København åbenlyse skeletter i skabene?

Når man læser Lars Hedebo Olsens kommentar bliver det tydeligt, at han selv i stedet for at se sagen fra flere sider er farvet af et sekulært udgangspunkt og af dem, som i en tråd på Facebook påstår, at Hillsong er en sekt. En tanke, som lever videre i kommentarens overskrift: “Hillsong har vist hjernevasket Lorry”.

For mig at se har TV 2 Lorry ikke et problem. Stationen er gået fordomsfrit til en frikirke i København og stiller både nysgerrige og relevante kritiske spørgsmål. Politiken derimod er fanget i sine grundlæggeres fordomme, i den brandesianske myte om, at troende mennesker ikke har noget positivt at bidrage med. Det første fortjener ros og er en model, der oplagt kan gentages i andre kirker. Det sidste er et trist eksempel på sekulær missioneren og reproduktion af fordomme.

Tidligere artikelKLF giver Buketten til Borgen og Adam Price
Næste artikelDerfor står morgenandagten så stærkt

EFTERLAD ET SVAR

Skriv din kommentar

Skriv dit navn her