Hvorfor det, på vegne af hvem og hvorfor?

0
799

Af Robert Hansen, sognepræst
Sådan lød indledning til et børneprogram fra tysk tv, der kørte i min barndom. Man kan sikkert gøre sig lystig over tysk tv’s børneprogrammer på mange måder, men i sætningen er indeholdt en række spørgsmål, som enhver, der ønsker at gøre sin indflydelse gældende, bør kunne besvare.
Hvem er KLF, hvad vil vi, og hvem kommer det til gavn?
Helt kort sagt er KLF (Kristelig lytterforening) en interesseorganisation, der er uafhængig af kirkelige retninger og af politiske partier. Vi arbejder for, at 1) kristendommen skal fylde mere i medierne, 2) medierne skal behandle emnet på en seriøs måde 3) medierne skal tage det ansvar på sig, der følger med, når man har adgang til næsten fem millioner danskeres hjem på daglig basis. Vi arbejder derfor på, at det generelle formidlingsniveau ikke skal være en leflen for laveste fællesnævner.
Det er svar på de to første spørgsmål. Det sidste spørgsmål kunne også omformuleres. Hvad rager det mig? Det er ingen hemmelighed, at KLF i disse år, ligesom så mange andre foreninger, (spejdere, fagforeninger osv.) styrtbløder medlemmer. I det hele taget har det at være foreningsmedlem en vis hengemt smag over sig, der bringer mindelse fra en svunden tid med andelsbevægelser og møder i sognerådet.
Involvering = indflydelse
Der er dog masser af årsager til at involvere sig. Ifølge en gammel historie er det som regel bruden, der bestemmer, hvordan menuen bliver til brylluppet, for det er hende, der går mest op i det, om det nu passer eller ej, så må vi sande, at det er dem, der vil involvere sig, der får al indflydelsen.
Du skal være med i KLF, hvis du mener, at tv og radio har en forpligtelse til at beskæftige sig med kristendommen. I denne sammenhæng er det underordnet, om det er, fordi du selv er kristen, eller fordi du betragter kristendommen som en uundværlig del af Danmarks historie.
DR eller Matadormix
Selv hvis du er ligeglad med om DR1 nogensinde transmitterer en eneste gudstjeneste mere, så er der stadigvæk en årsag til at blive medlem af KLF. Vi arbejder – mig bekendt – som de eneste, for at tv og radio holder et vist niveau i deres formidling. Det er altid nemmere at sænke niveauet i formidlingen og sproget til det infantile, men det er ikke det samme som at det er rigtigt. Selvom det måske umiddelbart lyder tiltalende at spise Matadormix tre gange om dagen, er det usundt.
Hvis noget af det ovenstående er vigtigt for dig, så meld dig ind i KLF i dag og vær med til at præge mediebilledet i morgen.

Tidligere artikelFlere kristne film i biograferne i 2014
Næste artikel"Gintberg på kanten" besøger Folkekirken

EFTERLAD ET SVAR

Skriv din kommentar

Skriv dit navn her