Hvordan sikrer DR ordentlig programetik?

0
1267

Hvordan sikrer DR, at etikken er i orden i mediehusets programmer? KLF blev inviteret bag kulissen og interviewer DR’s etikchef Inger Bach.
Det faktuelle skal være i orden. Emnet skal være dækket ordentligt. Og de medvirkende skal opleve sig ordentligt behandlet.
Det siger DR’s etikchef Inger Bach, som rådgiver mediehusets chefer og medarbejdere helt indtil, et program bliver sendt. Og her er ordentlighed det kompas, de styrer efter.
– Vores opgave er at få sat diskussionerne, de etiske temaer, på dagsordenen. Sikre, at vi taler om DR’s grundværdier: Uafhængighed, upartiskhed og troværdighed. Og så skal vi naturligvis behandle folk ordentligt, siger hun.
Og det betyder, at medvirkende – hvad enten de medvirker lidt på egne betingelser, eller det er mere kritiske eller afslørende programmer – skal føle, at de blev ordentligt behandlet:
– At de ikke bliver misforstået og at får lov til at udtale sig dér, hvor de bliver angrebet. Og at de har mulighed for at være ordentligt forberedt, forklarer Inger Bach.
Se videointerviewet her:

Læs hele interviewet i magasinet Kirke & Medier. Magasinet modtages gratis ved at man melder sig ind i KLF, Kirke & Medier på info@klf.dk.

Tidligere artikelKLF til P1: Find balancen mellem historie og tro
Næste artikelKlagesvar på Jesus og far