Hvordan går det med etikken, DR?

0
795

Foredrag med DR’s etikchef Inger Bach i Øster Snede den 13. marts.
Hvorfor skal radioprogrammet Cafe Hack stoppe, hvorfor sender DR X-factor, og hvad er meningen med Gift ved første blik?
Det er nogle af de spørgsmål, som DR’s etikchef Inger Bach vil svare på, når hun holder oplæg i Øster Snede Konfirmandhus den 13. marts kl. 19.30.
Inger Bach er oprindelig journalist, men blev så chef for DR Danmark, inden hun blev udnævnt til etikchef med direkte reference til generaldirektøren.
Som etikchef skal rådgive i forbindelse med de mange valg, der skal træffes i DR hver dag.
– Etikken er en vigtig rettesnor for vores arbejde. Ikke mindst fordi der går en lige linje fra vores etik til vores uafhængighed og troværdighed, som er selve fundamentet for DRs virke, sagde hun vil tiltrædelsen i 2013.
Derfor arbejder hun for, at programetik bliver en mere central del af bevidstheden i nyhedsdækningen, og når DR skaber nye programmer.
Det er baggrunden for, at Inger Bach har opsagt samarbejdet med SK Productions, der siden 2008 har leveret ’Cafe Hack’ til P4-lytterene søndag formiddag. Grunden er, at programmet har modtaget sponsorstøtte fra virksomheder og kommuner, som havde betalt programmet for at sende sommerradio fra deres by eller firma.
Det må man ikke ifølge DR’s etiske regelsæt – og dog. Man må gerne modtage offentlig støtte, og man må også undtagelsesvis modtage fra private – hvis det angives tydeligt i pogrammet. Men det fremgik ikke tydeligt nok i programmet Café Hack. Og så faldt hammeren.
Denne og andre sager kan man høre meget om ved foredraget i Øster Snede den 13. marts. Der er gratis adgang til foredraget, som KLF, Kirke & Mediers Netværk Østjylland står bag. Foredraget finder sted i Øster Snede konfirmandhus.

/sl

Tidligere artikelNye radiokanaler på vej
Næste artikelDrama om piratradio blev succes på TV 2