Hver femte senior har en tabletcomputer

0
681

Flere og flere ældre anskaffer sig iPads og andre tablets.
ipad-med-klf
Tavlecomputere har for alvor fået flere ældre til at prøve kræfter med den digitale verden. En nylig undersøgelse fra teleselskabet Telia viser, at godt hver femte dansker nu ejer en tablet. Teleselskabet har interviewet 1004 danskere over 18 år.
Undersøgelsen viser også, at 19 procent af alle over 55 år, næsten hver femte, har en tablet, og blandt ældre over 65 år har 13 procent anskaffet sig en tavlecomputer, skriver Kristeligt Dagblad.
66-årige Annette Hellmann er næstformand i Københavns Ældreråd og mener, at tavlecomputerne kan lette digitaliseringen for de mange ældre, der frygter tiden efter 2015, når al kommunikation med offentlige myndigheder bliver digital:
– Jeg tror 200 procent på, at gamle mennesker skal have tablets i stedet for computere. De er enklere at betjene, hurtige at slå op på og så små og lette, at man kan bruge dem alle steder, siger hun til avisen.
– De teknologifremmede og digitalt udfordrede grupper har en kæmpe fordel af, at touch-skærmen bliver allemandseje. Små børn og gamle mennesker uden erfaring med computere kan bruge den, fordi den er intuitiv på en helt anden måde end pc’en, siger medieforsker Mette Stentoft, Aarhus Universitet.

Tidligere artikelReality-tv for børn bekymrer Børns Vilkår
Næste artikelFacebook giver mindreværd

EFTERLAD ET SVAR

Skriv din kommentar

Skriv dit navn her