Hvem fylder, og hvad skal fylde?

0
817

bent-munch-klf-kirke-og-medier-landsstyrelse

Kommentar

Af landsstyrelsesmedlem Peter Thomasen
 
 
 
I en artikel i Altinget påpeger DR’s Generaldirektør Maria Rørbye Rønn, at DR ikke fylder for meget.
Politikerne er i øjeblikket i gang med forhandlingerne til et nyt medieforlig, og KLF har som interesseorganisation været i løbende dialog med flere af partiernes medieordførere.
For KLF er det vigtig, at vi fortsat har public servicestationer som DR og TV 2. Det er vigtigt, at vi bevarer dette begreb og holder de to stationer op på deres forpligtigelser.
Platforme til public service
I artiklen påpeger Maria Rørby Rønn vigtigheden af, at DR er på alle platforme – det være sig både radio og TV, men også internet, podcasts og andre moderne kommunikationsforme.
Jeg kan kun give hende ret. Det er en public servicestations forpligtigelse at sprede sine programmer ud på alle platforme – dette er ikke ulige konkurrence, men en informationskilde til danskerne. Vi betaler vel alle licens, en betaling jeg gerne vil have flyttet over, så den blev betalt via skatten.
Dermed har vi krav på at blive informeret på alle platforme. Så nej, for mig fylder DR ikke for meget – spørgsmålet er nærmere: hvad fylder DR mig med?
DR er på trods af sin public servicestatus i konkurrence med de kommercielle medier som fx dagblade og andre TV stationer. Det er en konkurrence, som DR skal måles på og helst skal vinde, på trods af sin public serviceforpligtigelse – eller måske netop på grund af denne. DR skal have mangfoldighed, så der er noget for enhver borger på den daglige sendeflade.
Et stort ansvar
Politikerne skal lægge de overordnede linjer, men de skal ikke lægge programfladen. Det er DR’s opgave ud fra de linjer politikere har lagt og ud fra de inputs dialogmøder med fx KLF giver.
Det er derfor vigtigt, at vi giver DR et råderum af kanaler, for at fastholde DR som public servicestation.
En public servicestations fornemmeste opgave er at sende en bred vifte af programmer som dækker alt fra nyheder og dokumentar til film, underholdning og tro. DR har tjent os siden 1925, så der er vel ikke noget at sige, til at mange betragter DR som den vigtigste medieudbyder i Danmark?
Efter min mening er politikernes opgave i et kommende medieforlig at styrke vores public servicekanaler, og at de har et mangfoldigt programudbud, hvor danske programmer har den største prioritet.
DR fylder danskerne
DR øger sin egen produktion, og der har aldrig været sendt så mange førstegangsprogrammer som der bliver sendt i disse år, ligesom støtten til danske film også er høj. Denne gode stil mener jeg skal fortsætte, og det er politikerens opgave at hjælp med dette.
DR skal selvfølgelig fortsætte med at sende underholdning, men spørgsmålet er hvilken type underholdning. Personligt tror jeg, at mange er ved at være trætte af alle de musiktalentkonkurrencer. Noget nyt skal der til.
Så alt i alt mener jeg ikke, at DR fylder for meget, for DR skal fylde og DR skal fylde os med troværdighed, livsværdier, holdninger, nyheder, sport og kultur. Det, der har menneskelige værdier, har også værdi at sende for DR.
 —
Læs om Medieforlig 2014
 

Tidligere artikelTeolog bliver ny kulturdirektør på DR
Næste artikelKLF om medieforlig: Mere debat om ånd og kultur, tak

EFTERLAD ET SVAR

Skriv din kommentar

Skriv dit navn her