Hvad der sker, når en kulturkristen dansker, møder troende i USA

En gruppe unge kristne kvinder i Illinois i USA åbner danske Laura Mikkelsens øjne for, hvordan man kan være kristen i dag. Det er der kommet en fin podcastserie ud af fra Radio Loud.

0
1627

BIBELKLUBBEN fra Radio Loud er en lille podcast-serie om seks unge kvinder fra USA og deres personlige troshistorie. Den er fortalt af danske Laura Mikkelsen, som mødte kvinderne, da hun var på udveksling i Illinois i USA. Her bliver hun en del af deres bibelklub; en klub, hvor kvinderne læser i bibelen og deler liv og hverdag. Laura Mikkelsen beskriver sig selv om kulturkristen, så for hende var det uventet og uvant, at hun bliver medlem af BIBELKLUBBEN – men det åbner hendes øjne for, hvordan man også kan være kristen i dag.

Kvinderne får fortalt om nogle aspekter af deres trosliv og hvordan det påvirker deres hverdag, uden at det bliver tungt og gentagende. De seks første afsnit handler om de seks kvinder og det sidste afsnit er værten Laura Mikkelsens egen historie om at komme til USA.

Afsnittene er meget varieret i deres indhold: Et afsnit handler om selvmordsforsøg, et andet handler om kærestesorger, et tredje handler om kristendom og politik og resten handler om alt der imellem. Noget af det fine ved denne podcast er, at den behandler alle emnerne med samme seriøsitet og respekt for fortælleren.

Kvindernes historier er meget forskellige i deres indhold, hvilket gør hver episode særlig på sin egen måde. Fortællingerne giver et spændende indblik i, hvordan det er at være en ung kristen kvinde i dag, og jeg tror, at mange kan nikke genkendende til det, kvinderne fortæller. Podcasten foregår i Illinois i USA, men den kunne lige så vel have foregået i Skive, fordi de emner, den omhandler, er så grundlæggende for kristne; tvivl, frygt, håb, tillid.

Afsnittene tager 10 til 15 minutter, og der er syv af dem, hvilket passer rigtig godt til formatet. Det er en fin og hyggelig lille podcast-serie, som efterlader lytteren med stof til eftertanke.

Find BIBELKLUBBEN i din podcast-afspiller eller lyt til den via Radio Louds’ hjemmeside.

Tidligere artikelPodcast: KLF præsenterer mærkesager for Joy Mogensen på videomøde
Næste artikelDerfor gider jeg ikke debatter på de sociale medier

EFTERLAD ET SVAR

Skriv din kommentar

Skriv dit navn her