’Historien om Danmark’ er allerede en succes

0
1218

Første afsnit af DR’s nye historiesatsning fik flere seere end dramaserien ’Arvingerne’ og bedre kvalitetsvurdering end X Factor.
Danskerne er vilde med historieundervisning i bedste sendetid. Det viser seertallene for første udsendelse i DR’s store satsning ’Historien om Danmark’.
1.244.000 danskere så med, da første afsnit havde premiere søndag aften, viser de nyeste tal fra Gallups TV-Meter-måling.
Sammenligner man med DR1’s seneste store søndagsdrama, ’Arvingerne’, vinder ’Historien om Danmark’ klart den foreløbige popularitetskonkurrence hos seerne. Den tredje sæson af ‘Arvingerne’ havde nemlig 1.004.000 seere i gennemsnit, skriver DR.
’Historie om Danmark’s 1.244.000 seere svarer til en seerandel på 53 procent. 1. afsnit fik desuden en kvalitetsvurdering fra seerne på 4,4 ud af 5. Til sammenligning fik dette års finale i X Factor en kvalitetsvurdering fra seerne på 4,2 ud af 5.
Kanalchef for DR1 Pil Gundelach Brandstrup er “meget tilfreds” med seertallene.
– Med de seertal og den måde serien i øvrigt er blevet modtaget på, er det i den grad lykkedes at komme ud til så bredt et udsnit af danskerne uden at give køb på kvaliteten og tyngden i danmarkshistorien, siger hun til DR Kultur.
Læs mere om ‘Historien om Danmark’ her.

Tidligere artikelSkal Danmark fortsat have en sjette FM-kanal?
Næste artikelGratis e-bog om falske nyheder