Herrens veje viser Guds vej til mennesker

0
1072

Dramaserien Herrens veje åbner for en ny fortolkning af Herrens veje. Ikke en vej, hvor mennesker skal lede sig frem til Gud, men omvendt: Mennesket er allerede fundet af Gud gennem Jesus. Det skriver netværksformand i KLF, Kirke & Medier.
Langt om længe har et stort dansk medieforetagende vovet at tage spørgsmålet om livsholdning, tro og kristendom op i en seriøs dramatisk form.
Sådan indleder sognepræst Lars-Peter Melchiorsen en klumme om DR’s dramaserie Herrens Veje. Lars-Peter Melchiorsen var i en lang årrække landsformand for KLF, Kirke & Medier. I dag er han sognepræst i Halk-Grarup og Vilstrup pastorat og samtidig formand for KLF Netværk Sønderjylland.
Han fortsætter sin klumme i Ugeavisen Haderslev:
– Hvem andre end vores alle sammens store, nationale og licensfinancierede DR ville kunne løfte den opgave. Det kræver mange ressourcer og stor erfaring med genren, og det kræver stort mod at pirke lidt til seernes følelser, som kun en forpligtelse til public service kan indgyde.
Lars-Peter Melchiorsen funderer over titlen ”Herrens Veje”, som har flere bibelske betydninger: det at holde sig på den rette sti, og dels at overlade sit liv til Herrens veje, som jo er uransagelige.
– Det mest interessante for mig er dog, om serien også har mod til at vise en helt tredje forståelse af Herrens veje. En forståelse, hvor det ikke drejer sig om at finde frem til Gud eller det guddommelige af mere eller mindre snoede veje, men hvor Herrens veje udtrykker Guds veje til os.
– For i min forståelse af kristendom er det afgørende ikke, om vi finder vej til Gud, men at Gud har fundet vej til os. Herrens veje går oppe fra og ned. De samles i den Jesus, der om sig selv sagde, at han er vejen, sandheden og livet. Det er ikke os, der skal finde. Vi er fundet.
– Mon serien vil have personer, der forstår det? spørger Lars Peter Melchiorsen retorisk.

Tidligere artikelGratis bog til nye medlemmer
Næste artikelDR i dialog med danskerne