Hausgaard taler ud om kristne livsværdier

0
2606

Danmarks første lokaltv-station sender programmet Livsværdier med bl.a. entertainer Niels Hausgaard. Programmerne kan ses på KKR-TV-s egen kanal og på YouTube.
– Kristendommen er en god idé, som vi bør overveje at indføre.
Det sagde entertaineren Niels Hausgaard ved et at sine shows – og det bliver han spurgt nærmere ind til i programmet Livsværdier på den kristne tv-kanal KKR-TV, der sender i hele Storkøbenhavn og på YouTube.

På date med Dina
Programserien varetages af Dina Al-Erhayem, der er uddannet skuespiller og har journalistisk erfaring fra DR2, hvor hun er kendt for serien Dinas Dates og programmet Univers. I Livsværdier interviewer hun politikere som Bertel Haarder og Ida Auken og kulturpersonligheder som Jonas Pedersen fra Hymns from Nineve og ja, Niels Hausgaard, hvis seneste show handlede meget om Gud.
Det fortalte han om i magasinet Kirke & Medier, som netop er landet i KLF-medlemmers postkasser landet over:
En ny reformation
– Mit materiale har altid været det, der er oppe i tiden, og som folk snakker om. Og nu snakker vi altså religion. Jeg siger for eksempel, at når det nu er 500-året for Reformationen, er det så ikke på tide, at vi tager en tur mere? smiler han og pointerer:
– Det er jo det, jeg synes er så fantastisk ved kristendommen, at det højeste er kærlighed. Vi gør os meget til af at være et kristent land, men det vil så sige, at vi skal være et land præget af kærlighed, tilgivelse, medfølelse?
Kristendom er kærlighed
I programmet Livsværdier uddyber han sit forhold til kristendommen, hvor kærlighed og barmhjertighed netop er de bærende livsværdier.
Om programkonceptet fortæller Dina Al-Erhayem til Den Kristne Producent Komité (DKPK), som KKR-TV hører til:
– Livsværdier viser jo, hvad vi pejler efter. Mange siger, at de har bestemte værdier, men det er ikke sikkert, at de holder. Det kommer an på hvor inderlige, de er. Derfor synes jeg, at det var interessant at kigge på: Hvad har vi egentlig af livsværdier, og hvad gør det ved vores valg?
Brød DR’s monopol
KKR-TV er en kristen lokaltv-station med base i Københavns Kulturcenter på Nørrebro. KKR-TV var den første danske tv-station, som brød DR’s tv-monopol tilbage i oktober 1984. Målet var – og er stadigvæk – at producere og sende tv ud fra et kristent livs- og menneskesyn. KKR-TV har sin egen kanal, som kan ses i hele Hovedstadsområdet på stue-, tag- eller fællesantenne. Øvrige kan se kanalen med en tv-boks eller på kanalens hjemmeside www.kkr-tv.dk.
Se hele interviewet med Niels Hausgaard her.
Mød Dina Al-Erhayem på Den Kristne Producent Komités hjemmeside.
Meld dig ind i KLF og modtag magasinet Kirke & Medier fire gange årligt.

Tidligere artikelTv-professor forebygger spredning af falske nyheder
Næste artikelDansk fiktion på TV 2-platforme hver uge