Hædersbuket til afgående tv-direktør

0
976

Ivar Brændgaard modtager KLF, Kirke & Mediers Buketten
Gennem næsten 28 år var Ivar Brændgaard været direktør på TV Midt/Vest i Holstebro. Han har om nogen været garant for det kirkelige indhold på kanalen, og for det modtager han Buketten fra KLF, Kirke & Medier.
I sommers gik 67-årige Ivar Brændgaard på pension efter lige knap 28 år som direktør på den regionale tv-station TV Midt/Vest. Han har været med fra den første udsendelse 1. oktober 1989, og gennem alle årene har han sørget for at have kirke- og trosstoffet højt på dagsordenen. Det har sikret TV Midt/Vest en position som fyrtårn indenfor det kirkelige stofområde. I 2016 kan midt- og vestjyderne da også tune ind på hele fire serier med kirke og tro som omdrejningspunkt.
KLF, Kirke & Medier giver derfor dette kvartals Buketten til Ivar Brændgaard. Buketten uddeles fire gange årligt til et medie eller mediepersoner, der har gjort en særlig positiv indsats. Ivar Brændgaard modtager Buketten for at have sat kirke- og trostoffet på landkortet i Midt- og Vestjylland gennem sin tid som direktør på TV Midt/Vest. En hæder, han er meget glad for, fortæller han.
– Jeg er både stolt af og glad for Buketten. Jeg er jo selv medlem af KLF, så det gør nok, at jeg værdsætter det ekstra meget.
Se videointerview med Ivar Brændgaard
Teologisk baggrund forpligter
Som direktør har han selv været meget bevidst om det fokus, han har haft på kirke- og trosstoffet på TV Midt/Vest igennem årene, og han mener, at dette stofområde er mindst lige så vigtigt som for eksempel kultur og sport.
– Det har selvfølgelig været min prægning af denne station, at jeg er teolog og kommer fra kirkelige forhold. Jeg skulle ikke sidde her, hvis ikke jeg også sørgede for, at kirke- og trosstoffet fylder som kulturstoffet eller sportsstoffet. Det har fuldstændig lige så stor gyldighed, og når det kommer til stykket, så er folk faktisk lige så interesserede i det. Det er især blevet godt, efter vi har fået vores 24-timers kanal. Nu kan vi lave programmer, der varer en halv time. Det er et fund. I 2016 sender vi hele fire serier om kirke- og trosstof, fortæller Ivar Brændgaard.
Tak for indsatsen
I KLF, Kirke & Medier takker generalsekretær Mikael Arendt Laursen også Ivar Brændgaard for mange års godt samarbejde, og der er ingen tvivl om, at den nu forhenværende tv-direktør er en populær skikkelse i KLF’s bagland.
– En del af vores medlemmer er bosat i Midt- og Vestjylland, og jeg ved, de sætter pris på det store stykke arbejde, Ivar Brændgaard har gjort for at give plads til kirke- og trosstoffet på deres regionalstation. Derfor var der heller ingen tvivl om, at det var på høje tide at give Ivar Brændgaard Buketten og på den måde sige ham tak for sin store indsats de sidste knap 28 år.
Fakta
Buketten uddeles fire gange årligt til et medie eller mediepersoner, som har gjort en særlig positiv indsats. Tidligere modtagere er blandt andet Jeppens Bibelskole på Radio24syv, radiovært på Religionsrapport Lisbeth Meléndez, tidligere lytter- og seerredaktør på DR Jacob Mollerup samt trosredaktionen på DR.
 

Tidligere artikelSprogets magt
Næste artikelBBC chef: Vi skal fejre og stille spørgsmål ved tro