Guldet i gemmerne kommer ud af glemmebogen

0
906

DR når også ud til befolkningen ved at give adgang til podcasts fra arkiverne. Det er Troscafé på P1 et godt eksempel på.
Af Tine Sundgaard Hansen
Glemte du dit favorit-program? Eller har du bare lyst til at dykke ned i en bestemt serie?
Så fortvivl ikke! For DR og andre public service-forpligtede medier lægger udsendelser ud på nettet, så du kan høre og se dem på din computer eller smartphone.
Troscafé som podcast
Et eksempel er P1-programmet Troscafé, der omhandler mærkedage og højtider. Det blev sendt i 2015 og gennemgår Nytår, Skærtorsdag, Langfredag, Kristi Himmelfartsdag og Pinsedag. Nu kan man lytte til de fem udsendelser som podcast via mobilapp eller på DR’s hjemmeside.
Troscaféen blev ikke indspillet i et radiostudie, men på en café eller i et kirkerum, og her blev det indrettet med livemusik, et publikum og kendte gæster. I programmerne får mærkedage og højtider nye vinkler gennem samtale, fællessang og oplæsning med journalist Simon Kangas Larsen som vært.
Hvis DR ikke havde været et mediehus, der gennem public service-aftalen er forpligtet til at nå en stor bredde af befolkningen, er det ikke sikkert, det ville være muligt at finde og opleve guldet i gemmerne.
Vi vil vælge selv
Inden for de senere år er der kommet større efterspørgsel på at kunne vælge selv. Flowtilgangen, hvor man trykker tænd på sit apparat og derefter ser og hører, hvad der er, har fået konkurrence. Mediebrugere er mere bevidste og går specifikt ind og udvælger det, de gerne vil se og høre on demand.
Netop på grund af denne efterspørgsel og DR’s public service-forpligtelse kan man til hver en tid finde gamle udsendelser frem igen. Vi får gavn af den public service, vi alle betaler til gennem licensen, fordi mediehuse som DR netop tilpasser medier efter krav fra mediebrugerne.
Og derfor kan vi finde og lytte til Troscafé på P1 og nyde godt af guldkorn fra blandt andet Lotte Heise, Kjeld Holm, Henrik Goldschmidt, Ole Michelsen, Sigurd Barrett og mange flere.
Find Troscafé på P1 her.
Gå ind på dr.dk og søg efter Troscafé på P1.
Eller hent DR’s Radio App eller Podcasts App, hvor du plejer.
Billede i top: Tidl. biskop Keld Holm og skuespiller Lotte Heise. Foto: DR.

Tidligere artikelMichael Meyerheim vil lytte og forstå
Næste artikelMennesker og tro i nye klæder til januar