Medierne flyder over med nyheder om coronavirus og dens konsekvenser for vores liv. Det er bestemt vigtigt, men der er også andet, der er vigtigt i en tid, hvor alle biblioteker, museer og teatre er lukket. Heldigvis er det muligt at få gode alternativer.

DR TV

Vi begynder et sted, som mange kender. Nemlig DR TV – altså DRs streamingtjeneste. Ligesom mange andre streamingtjenester arbejder DR TV også med både pakker og temaer, som er værd at dykke ned i:

  • Naturserier med dansk tale. Her kan man blandt andet se de store serier Den blå planet, Vores planet, Den fantastiske planet og Jorden set fra rummet.
  • DR2 bringer kulturen ud er en pudsig blanding af gudstjenester, optagelser fra DRs koncertsal og Det kongelige teater samt dogmeprogrammet DR2 bringer kulturen ud, hvor Ane Cortzen, Maria Månsson og Phillip Faber, mens landet er lukket ned, kommer med anbefalinger til kulturoplevelser, man kan få gennem skærmen.
  • Endelig er kategorien Musik værd at kigge nærmere på. Her kan du se alle udsendelser af Morgensang med Phillip Faber, hvis der er nogle, du er gået glip af. Der er også Din Danske Sang, hvor musikere sammen med Pigekoret fortolker nye og gamle danske sange. Her finder du også Den klassiske musikquiz og den interessante dokumentar om det 20. århundredes største sanger; Elvis Presley: Den søgende stjerne.

Filmstriben

Filmstriben er bibliotekernes streamingtjeneste, hvor du kan låne nye som gamle film. Det fungerer kort og godt sådan, at du logger ind med dit login til dit lokale bibliotek – og derefter kan du vælge og vrage mellem en masse serier, film og dokumentarer. Det, der adskiller Filmstriben fra andre streamingtjenester, er, at det ikke er de store blockbustere, man finder der. Men det betyder langt fra, at det ikke er værd at dykke ned i:

  • I kategorien Oscar kan du støde på film, der har vundet eller har været nomineret til en Oscar. Blandt andet vinderne af bedste spillefilm: Moonlight (2017), 12 years a slave (2013) og The Artist (2012). Der er også nogle gamle klassikere som West side story og Nøglen under måtten – samt nyklassikere som Amelie, Slumdog Millionaire og Million Dollar Baby i den kategori.
  • I kategorien Biografiske film kan du møde Gøg & Gokke, Dick Cheney i filmen Vice, Pave Frans, Liva Weel i dramaserien Kald mig Liva, Che Guevara i Motorcykel dagbog, Mark Felt, der spillede en nøglerolle i Watergateskandalen, og endelig Florence Foster Jenkins i en meget pudsig musikfilm.

De store kulturinstitutioner

Selvom vi ikke kan besøge museer og teatre, så holder Det Kongelige Teater, Nationalmuseet og Statens Museum for Kunst åbent på nettet.

Nabolandskanalerne

Jeg ved det godt: Nabolandskanalerne har ikke det allerbedste ry. Mange ser dem nok som fyld i deres tv-pakke. Og sandt er det også, at der er en sprogbarriere, som man skal overvinde. Men man vender sig overraskende hurtigt til både norsk og svensk, som ligger meget tæt på dansk. Og når der er billeder på, kan man forstå meget med et almindeligt skoletysk.

Nabolandskanalerne er et overflødighedshorn af aktuelle kulturtilbud – hvilket hjemmesiden nabolandskanalerne.dk guider os igennem med stor begejstring. Hvis du får nabolandskanalerne gennem en distributør som Yousee, Waoo, Stofa, Boxer m. fl., vil du kunne slå undertekster til på nogle af programmerne. Hvilke der er tekstet, kan du se i tv-guiden.

Desværre er ZDFs søndagsmagasin sonntags om kristne, religiøse og eksistentielle emner ikke tekstet. Men det er der mange andre programmer, der er. Men det er på ZDF, SVT2 og NRK2, at der er de bedste chancer for at finde kristne tv-programmer. NRK1 har også noget.

En lille bonus ved nabolandskanalerne er, at man i deres nyhedsudsendelser ofte får nogle lidt andre vinkler på nyhedsstrømmen i almindelighed og på coronakrisen i særdeleshed.

Tidligere artikelDR og TV 2 skuffer i påsken 2020
Næste artikelOverblik: Sådan har TV 2-regionerne fejret påske

EFTERLAD ET SVAR

Skriv din kommentar

Skriv dit navn her