Glædelig jul fra KLF, Kirke & Medier

0
885

Uden for mit vindue på landskontoret er landskabet dækket af sne, og kulden kan let fornemmes trods termorudens beskyttende glas. Men trods naturens barske fremtoning, så varmer det mig at tænke på, at det om få dage er juleaften, hvor vi alle sammen kan fejre Jesu fødsel og det kærlighedens budskab, som Gud sender til os gennem ham. Jeg håber, at julefreden må sænke sig hos dig, og at julens varme få fylde dit hjem og dit sind de kommende dage.
I KLF, Kirke & Medier er vi så småt ved at runde året 2012 af. Det har været et rigtig spændende år på mange måder. Vi har kunnet byde velkommen til både Maja og Jannie på landskontoret, og så er Henning Bjerg Mikkelsen blevet valgt som ny landsformand for foreningen. Vi har også kunnet byde velkommen til Inger Hørup Slot og Eva Jeyasingham i landsstyrelsen, så nu er det nye hold på plads, og vi er klar til at tage fat på fremtidens udfordringer.
2013 er et år, som jeg ser frem til med stor forventning. Med lanceringen af vores nye hjemmeside i dag har vi taget et stort skridt i den fornyelsesproces, som KLF er inde i i disse år. I begyndelsen af det nye år sætter vi gang i arbejdet med at få lavet vores app, så man via smartphones og tablets kan reagere på udsendelser i radio og tv og læse nyheder fra KLF. Og så vil vi i 2013 ud og møde rigtig mange mennesker og fortælle dem om vores arbejde – og forhåbentlig også hverve en masse nye medlemmer! Vi er med på KFUM & KFUK’s landsstævne i januar og tager til folkemøde på Bornholm til sommer. Og det er bare begyndelsen! Vi vil nemlig være flere!
Medierne fylder mere og mere i vores hverdag, og vi har som aldrig før medierne med os stort set alle døgnets vågne timer. Derfor er det om muligt endnu vigtigere i dag end tidligere, at vi reagerer på det, som vi hører og ser. Vi skal blive endnu bedre til at samle ris og ros sammen og bringe vores input videre til medierne.
Vi skal satse på dialog, så vi gennem den kan være med til at sikre de kirkelige programmer en naturlig plads i mediernes sendeflader, og vi skal være mediernes vagthund, så vi kontinuerligt minder dem om, at etik og menneskeværd skal tages alvorligt. I KLF brænder vi for medier, og derfor vil vi også gøre alt, hvad der står i vores magt for at sikre, at medierne er værd at se på og lytte til.
2013 bliver et spændende år, hvor både DR og TV 2 lancerer helt nye kanaler. Vi glæder os til at se, hvad de har fundet på, og så lover vi også, at vi fortsat vil holde godt øje med, om det der bliver sendt nu også er godt. Heldigvis bliver der lavet rigtig meget godt fjernsyn, men ikke alt lykkes lige godt, og nogle gange går det helt galt. Vi er klar til fortsat at give ros for alt det gode, men vi forbeholder os også retten til fortsat at kritisere, når kvaliteten bliver for lav, eller når etikken ikke lever op til forventningerne.
I forbindelse med julen er der tradition for, at man må ønske sig noget. Personligt ønsker jeg mig en styrkelse af public service-mediernes plads i danskernes bevidsthed. Og så ønsker jeg mig, at der kommer endnu flere gode programmer om tro og kirke på alle DR’s og TV 2’s mange kanaler – også i den bedste sendetid! Endelig ønsker jeg mig, at du og jeg kan være med til at fortælle danskerne om det arbejde, som vi gør i KLF, så mange flere melder sig ind og dermed giver os mandat til fortsat at øve positiv indflydelse på medierne omkring os.
Med denne lille hilsen vil jeg takke for dit engagement i 2012. Tak for kommentarer på Facebook, reaktioner på udsendelser og deltagelse i møder og arrangementer i det år, som nu snart er slut. Uden din indsats havde det bare ikke været det samme. Lad os love hinanden, at vi også i 2013 tager fat og giver medierne det med- og modspil, som de skal have!
Med ønsket om en glædelig jul,
Mikael Arendt Laursen
Generalsekretær
 

Tidligere artikelGlædelig jul fra kidsandmedia dk
Næste artikelFlere julestjerner

EFTERLAD ET SVAR

Skriv din kommentar

Skriv dit navn her