Glæde over ny dramaserie om tro på DR

0
930

KLF, Kirke & Medier glæder sig over, at DR i 2017 har premiere på en ny dramaserie om tro. Men der gemmer sig også en vis ængstelse bag glæden. 
 
DR
 
Kommentar af Mikael Arendt Laursen, generalsekretær i KLF, Kirke & Medier.
Da jeg forleden læste, at DR er i gang med at producere en helt ny dramaserie om tro, blev jeg ramt af lige dele glæde, nysgerrighed og ængstelse. Glæde, fordi emnet er et af de mest vedkommende, man kan tage fat på. Nysgerrighed, fordi DR er fantastisk dygtige til at producere drama, som familien Danmark kan lade sig underholde, inspirere og udfordre af. Og ængstelse, fordi et enkelt, forkert greb kan skabe årtiers fordomme over for kristne. Det skete for eksempel, da Hans Kirk i 1928 skrev romanen Fiskerne, og som DR i 1977 forvandlede til en dramaserie.
Hos KLF, Kirke & Medier er vi helt med på, at Herrens Veje, som serien kommer til at hedde, ikke bliver, og heller ikke skal være en teologisk dokumentarserie. Men selvom folkene bag har fokus på det underholdende og dramatiske, behøver det ikke betyde, at serien ikke på en kærlig måde kan tage fat om emnet tro – og på en respektfuld måde ruske op i det, når det er nødvendigt.

Stor tillid til hovedforfatter

Det har vi stor tillid til, at hovedforfatter Adam Price kan. Han skal løse opgaven med at skabe en relevant og ærlig dramaserie, vi som kristne også kan glæde os over at følge med i. En, der ikke efterlader os med krummede tæer og den misforståede smag i munden, der let viser sig, når mennesker, der ikke har troen helt inde på livet, forsøger at formidle netop troen for andre.
Adam Price har allerede vist, at han mestrer denne svære balancegang, da han i 2003 stod bag julekalenderen Jesus og Josefine på TV 2. Derfor er vi fortrøstningsfulde, og vi håber, han kan lykkedes på samme måde med den kommende dramaserie.
I KLF, Kirke & Medier vil vi følge Herrens Veje nøje allerede fra den tidlige produktionsfase, og jeg glæder mig personligt meget til at se resultatet i 2017, når den får plads på sendefladen. Der er ikke meget, der er så interessant at tage fat på som troen, fordi den betyder så meget for det enkelte menneske.
Artikel fra DR: Adam Price skriver ny dramaserie til DR
Artikel fra DR om Herrens Veje: Adam Price står bag ny DR1-dramaserie om religion
 

Tidligere artikel”Er du tosset, jeg bliver grebet!”
Næste artikelKLF orker det godt – gør du?