"Gintberg på kanten" besøger Folkekirken

0
1182

Programmet “Gintberg på kanten” vender tilbage med en rundrejse til nogle af landets mest indflydelsesrige og magtfulde institutioner – heriblandt Folkekirken.
gintberg-paa-kanten-af-folkekirken-klf-kirke-og-medier-dr
Men hvor meget ved vi egentlig om grundstøtterne i vores samfund? Er de præcis så humørforladte, ineffektive og bureaukratiske, som rygterne siger? Eller gemmer der sig rent faktisk et lille strejf af selvironi inde bag magtens mure?
Gintberg baner med sin humor vejen ind bag de tykke mure og det tunge bureaukrati. Her møder han mennesker af kød og blod, som har selvironi og humor og som ind imellem også kan gøre komikeren mundlam – for en kort stund.
Det er for eksempel præsten fra Roskilde, der rapper og giver håndtegn og den kvindelige præst, der skriver erotiske noveller i sin fritid.
Satirisk temperatur
I de syv udsendelser tager Jan Gintberg den satiriske temperatur på Folkekirken, DSB, Christiansborg, Det Kongelige Teater, Fagbevægelsen, Pressen og Danida.
Samtidig med at Gintberg afprøver sine fordomme, giver han også seeren et indblik i hvordan de rent faktisk arbejder i de store institutioner. I forhold til Folkekirken er et af spørgsmålene Gintberg undersøger fx: Hvad gør Folkekirken egentlig for at spiffe gudstjenesterne lidt op?
Baseret på sine oplevelser slutter Jan Gintberg af med at optræde for de mennesker, han har mødt.
‘Gintberg på kanten’ har premiere torsdag den 27. marts kl. 20.00 på DR1 – hvor han netop besøger Folkekirken.

Kilde: dr.dk
Tidligere artikelHvorfor det, på vegne af hvem og hvorfor?
Næste artikel4 nye film forklarer påsken for børn