Gintberg i Folkekirken

0
1247

Så er en ny sæson af “Gintberg på kanten” startet på DR1. I første afsnit besøgte Jan Gintberg Roskilde Stift for at se nærmere på Folkekirken. 
gintberg-paa-kanten-klf-dr-folkekirken
Scenen er sat for kirken i den bedste sendetid med et glimt i øjet. Programmet starter ud med et par jokes omkring vielser af homoseksuelle, men tager hurtigt en lidt mere saglig drejning, da Gintberg besøger en præst, som lærer ham om håndslag, hebraisk og pibekravens funktion.
At graveren ikke blot bruger en skovl, men en gravemaskine – og at hun har en fjernbetjening til kirkens klokker, kommer tilsyneladende bag på Jan Gintberg, som også følger en kommunikationsmedarbejder på besøg hos en klokkespiller og en præst, som skriver erotiske noveller. Endelig får biskop Peter Fischer-Møller også et besøg.
I alle besøgene møder en nysgerrig, udfordrende og lyttende Jan Gintberg velformulerede repræsentanter fra Folkekirken. Især bider vi mærke i at Peter Fisher-Møllers med sin saglighed og  sit glimt i øjet formår at gøre Jan Gintberg mundlam på svaret på  hvorfor det ikke er godt nok, at man blot er i kirke til højtiderne:

– Det er fint. Der er bare nogen af os, som er så hårdt ramt af arvesynden, at vi har brug for at gå i kirke hver søndag. Men der er nok nogen, som ikke er så hårdt inficeret, at de kan klare sig med højtiderne eller en gang i året, fortæller Peter Fisher-Møller.
Den røde tråd i programmet er Jan Gintbergs afsluttende show for de medvirkende, hvor han gør grin med sine oplevelser. Som et medlem af KLF siger:
– Hvor var dejligt,at der ikke blev bandet i denne udsendelse. Kunne man ikke også blive fri for det i de næste udsendelser med “Gintberg på kanten”. At han gør nar af vores tro, det kan ikke forarge mig, for der gøres også grin med andre ting i disse udsendelser.
Se hele afsnittet
 

Tidligere artikelDR3 inviterer præst med i underholdningsprogram
Næste artikelDream team fortsætter Kirkeligt Medieakademi

EFTERLAD ET SVAR

Skriv din kommentar

Skriv dit navn her