Gider du, at være gift med dig selv?

0
826

TV 2 lancerer en ny programserie for at udforske, hvorfor så mange danske par bliver skilt. I BS & ægteskabsprøven lærer fire par at tackle de kriser, der uundgåeligt rammer alle parforhold. Programmet får ros af KLF.
I BS & ægteskabsprøven tager fire danske par med problemer i parforholdet med BS Christiansen til New Zealand. Her bliver parrene udsat for fysisk og psykisk pres for at fremprovokere de kriser og konflikter, de har derhjemme.
Den erfarne mentaltræner og jægersoldat stiller parrene det tankevækkende spørgsmål: Gider du være gift med dig selv?
Parrene, der alle har problemer i parforholdet, har sagt ja til at tage med BS til det smukke, men udfordrende New Zealand.
– Det gode langtidsholdbare forhold er absolut en mulighed, men det er et liv uden kriser og udfordringer ikke. Derfor handler det om, hvordan vi tackler kriserne sammen, når og ikke hvis, de kommer, siger BS til TV2.dk.
Ros fra KLF
Programkonceptet får ros af KLF, Kirke & Medier:
– I Gift ved første blik prøver man at skabe ægteskaber, ofte uden held, men dette program har til formål, at hjælpe par til at blive sammen. Det er al ros værd, siger KLF’s generalsekretær Mikael Arendt Laursen.
Han uddyber:
– Hvor DR1-programmet Gift ved første blik er et eksperiment for underholdningens skyld, er BS & ægteskabsprøven nærmest et terapeutisk forløb, som alle par kan have glæde af at følge.
KLF, Kirke & Medier har tidligere opfordret DR til at lave et programkoncept, der hjælper par i krise med at holde sammen. Nu bliver forslaget overhalet indenom af TV 2, og det glæder generalsekretæren.
– Når hvert andet ægteskab ender i skilsmisse, er det bare med at komme i gang med rådgivningen, siger han.
Ond cirkel brydes
De fire deltagende par har vidt forskellige problemer i forholdet, men fælles for dem alle er, at de er endt i en ond cirkel, hvor de begge er ulykkelige og utilfredse.
Men det kan en overlevelsestur med BS måske rette op på. Han udsætter de fire par for fysisk og psykisk pres for at fremprovokere de kriser og konflikter, de har derhjemme. Og så coacher ham dem individuelt og som par.
– Et godt parforhold er ligesom superligafodbold. En dygtig fodboldspiller er en, der forstår at spille de andre gode, så han får en god bold selv og kan score. Det er lige præcis det samme i et ægteskab. Man skal gøre noget, levere noget, hvis man gerne vil have noget igen, slår BS fast.
På den indre og ydre rejse, der ligesom et ægte eventyr indeholder prøvelser, som kræver både mod og visdom, lærer parrene sig selv bedre at kende og kommer tættere på at svare ærligt på spørgsmålet: ”Gider du, at være gift med dig selv?”
BS & ægteskabsprøven’ har premiere tirsdag 28. marts kl. 20.00 på TV 2.

/sl

Tidligere artikelMediekrise er led i en global tillidskrise
Næste artikelLokale medier leverer overfladiske nyheder