Buketten: Fotovognen på TV Midtvest vil vise noget ægte

En bil, en fotograf og to journalister har skabt bemærkelsesværdigt tv, som kommer ud i alle hjørner af TV Midtvests sendeområde. For originalt og nærværende tv modtager Fotovognen Buketten fra KLF, Kirke & Medier.

0
3552

Lyne, Djeld, Bonnet, Selde, No, Aidt, Fly, Nees og Grønhøj er alle landsbyer i det midt- og vestjyske og har det tilfælles, at de har haft Fotovognen på besøg. Et magasinprogram fra TV Midtvest, der beviser, at alle har en historie.

– Programmet Fotovognen på TV Midtvest er fantastisk nærværende tv fra alle kroge af stationens sendeområde, og det belønner vi med Buketten. Fotovognen møder folk, der hvor de er og fortæller de spontane små og store historier, som de møder på deres vej. Det er rigtig godt og originalt tv, siger Mikael Arendt Laursen, generalsekretær i KLF, Kirke & Medier.

– Indimellem er det svært at køre igen og efterlade et menneske på gaden, som har krænget sit inderste ud overfor os.

Vibeke Nipper, journalist

Anders Toft Bro, som er vært på fotovognen sammen med Vibeke Nipper, forklarer, at ideen til Fotovognen netop opstod ud fra en ide om, at alle mennesker har en historie kombineret med det spontane ved at ”køre ud i det blå” uden at lave aftaler på forhånd:

– Vi skulle derud, hvor almindelige mennesker lever deres liv, siger Anders Toft Bro.

Og det gik rigtig godt lige fra begyndelsen.

– Folk gad godt snakke med os, og selvom de ikke kendte programmet i den første tid, så var der en stor velvilje til at få en sludder, fortæller Vibeke Nipper glad.

Man kommer både til at grine og græde, når man ser programmerne. Værterne kommer helt naturligt meget tæt på mennesker, så et nærliggende spørgsmål er, hvordan de håndterer de spontane historier, de får, når de ruller vinduet ned og stikker mikrofonen ud til folk.

Journalisterne Vibeke Nipper og Anders Bro modtager Buketten for godt nærværende tv. Foto: Henrik Lundahl Revshøi.

– Indimellem er det svært at køre igen og efterlade et menneske på gaden, som har krænget sit inderste ud overfor os. Nogle gange ringer vi også til dem efterfølgende for at høre, om de var okay med det, der blev optaget, svarer Vibeke Nipper.

Hvad betyder det for jer at få Buketten fra KLF, Kirke & Medier?

– Det er da en fantastisk anerkendelse, understreger Vibeke, og Anders er enig: – Også det, at der er andre end vores familier, der kan lige det her! Nej, det sætter jeg møj stor pris på, at I har opdaget det her.

– Det er dejligt, at I kan lide det, I ser, og at I også kan se de ting, som vi også synes, programmet gerne må fortælle og formidle, slutter Vibeke.

Tidligere har blandt andre Steffen Jensen (TV 2), Phillip Faber (DR2/DR K) og Prins Joachim (DR K) modtaget Buketten fra KLF, Kirke & Medier.

KLF giver hvert kvartal Buketten til et medie eller mediepersoner, som på særlig måde formidler kristne værdier og god etik eller på anden måde har gjort det særlig godt i medierne.

Forslag til modtagere af Buketten kan sendes til hej@klf.dk.

Tidligere personer har modtaget KLF’s hæder

H.K.H. Prins Joachim
Vært på ‘Prins Joachim fortæller’

Ivar Brændgaard
Tidligere direktør på TV Midtvest
Phillip Faber
Dirigent og tv-vært

Tidligere artikelForbrug af public service-medier vokser på både flow og streamingtjenester
Næste artikelMorgenandagten har dybe historiske rødder