Fokus på videnskaben i 2018

0
1203

’Viden skaber os’ er fællestitlen på en lang række programmer fra DR i 2018. Ligesom sidste års historiefokus skal viden om videnskaben forklare ”den måde, vi forstår os selv på,” siger generaldirektør.
Hvor danmarkshistorien blev det store samtaleemne i 2017, står 2018 i videnskabens tegn i DR. I en lang række programmer sætter DR spot på, hvordan dele af videnskaben ændrer vores liv, og hvad den betyder for den måde, vi ser os selv på.
Under overskriften ’Viden skaber os’, vil danskerne komme med ud i det ydre rum, over i den geniale menneskekrop og ind i den fremtid, vi selv skaber med videnskab og teknologi.
Det skriver DR.dk, som samler artikler under temaet under linket dr.dk/viden.
DR samarbejder med landets biblioteker og Experimentarium om at udbrede flere sider af videnskab for at forlænge danskernes oplevelse af de programmer, de har set eller hørt hos DR.
– Videnskaben har en enorm betydning for både vores samfund, for det liv, vi lever og den måde, vi forstår os selv på. I 2017 var DR med til at sætte spot på betydningen af vores fælles historie, og i år lukker vi dørene op til videnskabens gemakker, siger generaldirektør i DR Maria Rørbye Rønn og tilføjer:
– Vores mål er at engagere hele befolkningen i samtalen omkring videnskaben – ikke for videnskabens egen skyld, men for bedre at forstå os selv og vores samfund
DR bragte for nylig en serie om videnskab og tro. Her fortalte flere troende forskere, at der for dem ikke er modsætning mellem videnskab og tro, men at de to hver for sig fortæller om forskellige dele af virkeligheden.
Flere troende forskere har samlet sig i tænketanken Center for Kristen Tænkning. Blandt dem er overlæge og dr.med. Frede Donskov fra Aarhus Universitet, professor Peter Øhrstrøm fra Aalborg Universitet og Niels Christian Hvidt fra Syddansk Universitet. Sidstnævnte er Danmarks første og eneste professor i åndelig omsorg.
Læs mere om Center for Kristen Tænkning.

Tidligere artikelDebat: Medier bør formidle kristne samfundsværdier
Næste artikelPrisvindende Lars Mikkelsen tør trodse tidsånden og tro