Flere og flere direkte tv-programmer tekstes hos DR og TV 2

Hvis man har nedsat hørelse eller blot har behov for at se direkte tv-programmer uden lyd, er der i dag væsentlig bedre muligheder for at aktivere undertekster end tidligere.

0
1045

Der har i det seneste halve år været flere pressemøder og ekstra nyhedsudsendelser, end der har været i de seneste ti år – sådan føles det i hvert fald. Mange af pressemøderne har haft stor indflydelse på vores hverdag og indeholdt informationer, som alle danskere bør få. Derfor er det meget heldigt, at både DR og TV 2 satser massivt på livetekstning, som giver hørehæmmede – og andre, som gerne vil se pressemøder og nyhedsudsendelser – mulighed for at følge med.

Hvis udsendelsen er eller bliver tekstet, kan undertekster aktiveres via tekst-tv eller via et undertekst-ikon [=] på streamingtjenesternne DR TV eller TV 2 Play.

For TV 2s vedkommende bliver følgende direkte tv-programmer tekstet:

  • Alle nyhedsudsendelser inklusive sportsnyheder og vejrudsigter døgnet, ugen og året rundt – bortset fra kl. 4.00 til 6.20.
  • Direkte transmissioner af f.eks. breaking news, valgprogrammer, politiske debatter og pressemøder, direkte kongelige begivenheder og store internationale begivenheder.
  • ‘Go’ morgen Danmark’ på hverdage og i weekenden.
  • ‘Go’ aften Live’.
  • ‘Knæk Cancer Live’, X Factor, Vild med dans og en række andre programmer, der sendes direkte.

For DRs vedkommende bliver 95 % af alle direkte tv-programmer tekstet. Derudover er 99% af alle forproducerede programmer i dag tekstet. På TV 2 og TV 2 Charlie er langt de fleste forproducerede programmer tekstet.

Undertekster på DR

TV-stationSide på tekst-tv
DR1398
DR2397
Ramasjang390

Undertekster på TV 2

TV-stationSide på tekst-tv
TV 2399
Her fortæller TV 2, hvordan stationen livetekster nyhedsudsendelser. Bragt med tilladelse fra TV 2.

Læs mere om undertekster på dr.dk og tv2.dk.

EFTERLAD ET SVAR

Skriv din kommentar

Skriv dit navn her