Fællessang vender tilbage med ny medvært

’Fællessang’ vender tilbage til DR1 fredag d. 22. april i et nyt format. Katrine Muff og Jakob Fauerby er værter, og de inviterer store danske artister og et syngende publikum indenfor, når DR atter samler danskerne til at synge sammen.

0
978
Foto: Agnete Schlichtkrull. Tegning: photosteve101 (CC BY 2.0)

’Fællessang’ vender tilbage i et genkendeligt format, men der bliver større fokus på artisterne. Erik Struve Hansen er programansvarlig chef hos DR Bred Kultur & Fakta, og han glæder sig til at vise seerne de nye tiltag – med Katrine Muff og Jakob Fauerby som værter.

– Programmerne har vist, at der er mange danskere, som nyder at synge sammen. Denne gang åbner vi formatet. Vi tager det ud af stuen og ind i et studie, hvor Katrine og Jakob inviterer et syngende publikum med. Som noget nyt er der inviteret artister i studiet, som har leveret flere sange til den danske sangskat – og i enkelte programmer vil de synge ind i et bestemt tema, forklarer han.

’Fællessang’ sender i denne omgang otte programmer, og det hele bliver afsluttet med en specialudgave sankthansaften.

Katrine Muff og Jakob Fauerby inviterer hele landet med til en hyldest af de danske artister og den danske musikhistorie. Fra studiet stiller værterne om til forskellige steder i Danmark, hvor artister og kor danskere står klar til at bidrage med musikalske indslag.

– Jeg synes, at det giver rigtig god mening, at vi stadig samler danskerne til ’Fællessang’. Den glæde og det særlige fællesskab, som vi tidligere har set, at programmerne giver, synes jeg kun, at vi skal fortsætte med at skabe. Danskerne kan godt lide at synge, og til ’Fællessang’ samles vi om de fantastiske danske sange, som vi kender og elsker, siger Erik Struve Hansen.

Den nye medvært Jakob Fauerby glæder sig over, at han nu får lov til at dele sin kærlighed til den danske sangskat med seerne.

– ’Fællessang’ har mindet os om, hvor vigtige fællesskaber er for os mennesker. Det at have en fælles referenceramme, der er gennemgående for alle i befolkningen, er helt unikt. Jeg har en stor kærlighed til Højskolesangbogen og til alt, der samler os på tværs af generationer og landsdele, og jeg glæder mig til, at vi skal synge sammen i fællesskab, siger han.

Johannes Langkilde, som tidligere har dannet værtspar med Katrine Muff, har ikke haft mulighed for at være med i ’Fællessang’ denne omgang. I disse dage er ekstra tryk på i DR Nyheder, og her har man brug for hans kompetencer.

Hvad mener du?

Har du set Fællessang? Hvad synes du om det?

Skriv en kommentar herunder eller send en reaktion ved at trykke på knappen…

Tidligere artikelEr missionsfolk terrorister?
Næste artikel10 højdepunkter i påskens radio og tv

EFTERLAD ET SVAR

Skriv din kommentar

Skriv dit navn her