Få mere ud af din radio – lyt til digital radio

0
1363

FM er godt nok blevet fredet af den nye medieaftale. Men derfor kan det alligevel give god mening at undersøge mulighederne for at lytte til digital radio på DAB, via apps og som podcast. Mulighederne er mange.
Af Stefan Vase
Hvis du er begejstret for P2, Tidsånd ellerradiogudstjenesten, så kan du risikere at gå glip af noget, hvis du ikke har en DAB-radio eller fanger dit yndlingsprogram, når det sender. Men digital radio giver helt nye muligheder.
Helt lavpraktisk omfatter digital radiolytning, at radiosignalet udsendes digitalt i modsætning til analogt, som er tilfældet med FM-radio. Digital radio kan lyttes til via en DAB-radio eller online. Du ved det måske allerede, men det er faktisk muligt at lytte til digital radio via din computer, tablet, smartphone eller sågar fra dit TV. Det er derfor slet ikke sikkert, at du behøver at investere i en ny radio for at opnå fordelene ved at lytte til digital radio.
Hvad er fordelene ved digital radio?
Med digital radio har du altid dit yndlingsprogram lige ved hånden upåagtet af, om du er på farten, ude at handle, laver mad i køkkenet eller dyrker motion. Det eneste, du behøver, for at lytte til digital radio, er internetforbindelse – og det kan du faktisk også godt undvære, hvis du bare downloader dit yndlingsprogram online som podcast forinden. Du kan downloade podcasts til din iPhone via Apples egen podcast applikation og via android gennem Google Play Music-appen.
I en senere artikel vil vi komme med fem forslag til, hvordan du kan lytte til digital radio.

Tidligere artikelUltra fokuserer på de store børns tro
Næste artikelEvangeliet ifølge Johannes