Få det hele med

0
1197

DR sætter fokus på undertekster med kampagnen ”Få det hele med”. Samtidig skal man fremover holde øje med tegnet [=]. Symbolet kan ses som et billede på to linjers tekstning på tv-skærmen.
undertekster
En undersøgelse fra DR Medieforskning viste for nylig, at kun cirka en tredjedel af seerne benytter underteksterne, og selv blandt de dårligst hørende er det kun omkring halvdelen.
Fremover vil 90 procent af DR1’s og 70 procent af DR2’s programmer have undertekster, når de bliver sendt første gang.
DR’s tilgængelighedsredaktør, Heidi Sivebæk, fortæller:
– Seerne vil blandt andet komme til at opleve, at der fremover er mere live-tekstning, end der er i dag. Som noget nyt vil direkte underholdningsprogrammer som for eksempel ’X Factor’, ’Melodi Grand Prix’ og ’Mentor’ blive live-tekstet, ligesom også nyhederne hver time og flere aktualitetsprogrammer på DR2 får det. Det samme gør ’Ultra Nyt’ – nyhedsudsendelsen for børn på DR Ultra,” forklarer
Når DR nu skruer yderligere op for tekstningen, er det blandt andet, fordi DR i sin public service-kontrakt med Kulturministeriet har forpligtet sig til at tekste 65 procent af førstegangs-sendetimerne på tv.
Hold øje med tegnet [=]
TV 2 og DR er blevet enige om at lancere det nye tegn på skærmen og i programoversigter for at markere, at der findes undertekster til et program. Første gang, [=]-tegnet kan ses på tv, er torsdag 12. september.
Den nye markering for tekster indføres som en fælles markering af tekstnings-muligheden, efter at der over årene er opstået forvirring hos mange seere, når det gælder undertekster.
Seernes redaktør på TV 2, Lars Bennike, fortæller:
– Langt de fleste danske programmer – herunder flere og flere direkte programmer – tekstes, men vi oplever ofte, at seerne ikke er opmærksomme på muligheden for at få tekster på skærmen. De tidligere betegnelser for tekstning har været med til at skabe forvirring, og det nye ikon kan være med til at sikre større bevidsthed om tekstning i de mange programmer, hvor tekstning er en mulighed.
Oversigt over sider til tekstning på TV:

DR1 side 398
DR2 side 397
DR HD side 396
DR K side 398
Ramasjang side 397
TV2 side 399
Norge 2 side 698
Sverige 1 side 199
Sverige 2 side 299
Tyskland 1 side 150
Tyskland ZDF side 150
Tyskland N3 side 150
Læs mere om tekstning på DR og TV 2 på dr.dk/fådethelemed og på omtv2.tv2.dk.
Tidligere artikelTV-kirke endelig tilbage
Næste artikelDR-bestyrelsesmedlem er enig med KLF

EFTERLAD ET SVAR

Skriv din kommentar

Skriv dit navn her