Erfaren radiomand forbereder kristne medier til fremtiden

0
912

Fremtidens mediebillede bliver fragmenteret. Derfor skal lokale radio- og tv-stationer selv sørge for at sætte troen på dagsordenen og bidrage til den brede trossamtale, mener Anders Laugesen fra P1.
Danmark står over for en ny og anderledes medievirkelighed, der er langt mere fragmenteret, end vi oplever den i dag. Derfor skal kristne lokaleradio- og tv-stationer selv sørge for at sætte troen på dagsordenen, og det vil lykkes i samme omfang som de formår at bidrage til den brede trossamtale.
Det mener Anders Laugesen, der sender programmet Mennesker og tro på P1 hver tirsdag.
– Vi kan i fremtiden ikke tage for givet at få den samme public service platform stillet til rådighed som tidligere. Derfor må de, der synes, det er vigtigt at formidle tro på forskellige måder, selv finde ud af at få det gjort. Her spiller lokale sammenslutninger en utroligt vigtig rolle, mener Anders Laugesen, fortæller han til Den Kristne Producent Komité.
Men der er en udfordring:
– En mulig fare i det nye scenarie er, at vi bliver fragmenterede alle sammen og prædiker vores egen lille version af, hvordan vi mener, tingene hænger sammen. Vi kan meget hurtigt blive et opdelt ”tros-danmark”, hvor den brede danske befolkning går glip af kristendomsoplysning, siger den erfarne P1-vært.
Læs et interview med Anders Laugesen på DKPK’s hjemmeside.
 

Tidligere artikelDR3-satire møder skarp kritik
Næste artikelDR inviterer lytterne til at fortælle ’danmarkshistorier’