En kærlighedserklæring

0
860

Klumme - en kærlighedserklæring til DR
Illustration: Henrik Lundahl Revshøi.
Til en klumme i KLF, Kirke & Mediers medlemsmagasin Kirke & Medier har redaktør Jeanette Suell levet uden Danmarks Radio i 14 dage. Hun hverken så eller hørte nogle af DR’s kanaler eller programmer, hun kiggede ikke DR ovre skuldrene på Facebook, og hun slettede DR’s app’s på sin telefon. De 14 dage uden DR udløste en sand kærlighederklæring, som du kan læse dele af her.

 
Kære Danmarks Radio,
jeg har været et fjols. En tåbe. En dummernik, der ikke ville indrømme, hvor meget du betyder for mig. Det ved jeg nu – og jeg vil aldrig undvære dig igen. Tilgiv mig, at jeg har været så lemfældig i min omgang med dig. Og lyt til mig, når jeg prøver at forklare sagens omstændigheder.
Det hele begyndte, da jeg i øjebliks kådhed sagde jeg ja til at leve uden dig i 14 dage. Jeg gjorde faktisk mere end det – jeg foreslog det selv. Det ville være løgn at sige, det ikke har noget med dig at gøre. Det har det. Jeg ville jo se, om jeg kunne. Og hvad det ville betyde. Ville jeg få det samme forhold til dig igen bagefter? Jeg var ikke sikker, men jeg måtte give det en chance.
Kære Danmarks Radio, jeg må indrømme, at jeg indtil nu har undervurderet vores forhold. Jeg har ikke været klar over, hvor meget vi egentlig har sammen. Radioen, tv’et, de mange app’s og ”synes godt om” på Facebook. Dine podcasts, din hjemmeside. På så mange områder har du sneget dig ind i mit liv og fyldt det med glæde, oplysning – og kvalitet.
Det er ikke så meget hele dit væsen, jeg elsker. Det er mere de små detaljer: P1 Morgen, min trofaste følgesvend, når jeg kører på arbejde. Det aldeles fremragende Mads & Monopolet, som jeg podcaster, når turen går hjem igen. Dine smukke Radiofortællinger, og de spændende P1 Dokumentarer, som jeg hører, når der ikke er flere dilemmaer. Jeg elsker det hele.
Jeg elsker også din DR Nyheder-app, som jeg ikke kan holde fingrene fra i ret mange timer ad gangen. Når min pegefinger ruller igennem dine nyheder ved jeg, at jeg er opdateret på det væsentligste. Lige nu og her.
Jeg har svært ved at tale om dine tv-kanaler uden at knibe en lille tåre. Fordi det har gjort så ondt at undvære dem. For nylig sendte du for eksempel Golden Globe Awards på DR3. Det var som at blive spyttet i ansigtet, da jeg måtte slukke. Og jeg kan næsten ikke holde ud at tænke på, hvad jeg ellers er gået glip af i de 14 dage, vi har undværet hinanden.
Kære Danmarks Radio, med din gode vilje tror jeg heldigvis stadig, der er håb for os. Mine 14 dage uden dig slutter i morgen. Det har været 14 hårde dage. Jeg har – jeg kan næsten ikke få det skrevet – måtte lytte til NOVA.fm (NOVA.fm, Danmarks Radio!). Jeg har også været dig lidt utro med Radio24syv. Det var jeg nødt til, hvis jeg skulle klare mig igennem. Jeg måtte bare have noget public service. Undskyld. Jeg gør det aldrig mere.
Heldigvis kan jeg vende tilbage til din favn i morgen. Tilbage til Danmarks bedste public service-medie. Jeg har savnet dig så uendelig meget, og jeg undskylder min kådhed, da jeg proklamerede, at jeg sagtens kunne leve uden dig. Det kan jeg ikke, det ved jeg nu.
Så, Danmarks Radio – jeg elsker dig. Og jeg vil aldrig undvære dig igen.
Kærlig hilsen
Jeanette, en trofast (tilbagevendende) læser, lytter og seer.
 


 

Tema om public service i Kirke & Medier

I det kommende nummer af medlemsmagasinet Kirke & Medier har vi ti siders tema om public service. Her spørger vi blandt andet to KLF’ere om deres holdning til det danske public service-udbud. Vi bringer også et interview med formanden for public service-udvalget Connie Hedegaard, der inden januar 2017 skal komme med en række bud på fremtidens public service.

Men public service handler også om penge, og derfor kan du blive lidt klogere på, hvad du egentlig får for dine licenskroner. Vidste du for eksempel, at du med licensen er med til at støtte dansk filmproduktion? I magasinet kan du også læse ovenstående brev til DR i sin fulde længde.

Hvis du er medlem af KLF, kan du med andre ord godt begynde at glæde dig til årets første nummer af Kirke & Medier, der udkommer 9. februar. Hvis ikke du er medlem kan du stadig nå at melde dig ind lige her. Så sender vi de seneste fire udgaver af Kirke & Medier til dig i en velkomstpakke.

Tidligere artikelPublic service skal styrkes i kvalitet
Næste artikelBuketten til DR-vært Ask Rostrup